Sociale media

Twitter tips voor bedrijven

Twitter tips voor bedrijven

Tip 1 - Kies voor een branded account

Onderzoek wees uit dat gebruikers de voorkeur geven aan een branded account in plaats van een persoonlijk account. Ze verkiezen met andere woorden een bedrijfsaccount boven een account van een persoon die het bedrijf vertegenwoordigt. Anderzijds weten gebruikers wel graag wie achter de tweets zit. Voeg dus zeker een auteurstag toe.

Tip 2 - Communiceer met uw klanten

Als iemand uw bedrijf noemt in een tweet, reageer dan. 20% van de gebruikers volgt een bedrijf namelijk alleen maar om ermee te kunnen communiceren. Laat zien dat u interesse heeft voor de persoon in kwestie.

Tip 3 - Hou uw tweets nog korter

Oké, 140 tekens is al kort om uw boodschap over te brengen. Maar maak uw bericht nog korter zodat u 20-25 tekens vrij houdt. Op deze manier kunnen andere gebruikers uw bericht makkelijk retweeten.

Tip 4 - Maak gebruik van #hashtags

Door hashtags te gebruiken, vergroot u de kans dat uw tweets gevonden worden door twitteraars die zich ook bezig houden met dit onderwerp. Op deze manier kunnen andere gebruikers die specifiek op een woord zoeken uw berichten gemakkelijk vinden. Let er wel op dat uw hashtags niet te lang worden want #zokunnenmensennietmeerlezenwatuschrijft.

Tip 5 - Vergeet uw profielfoto niet

Heeft u nog steeds het ei als profielfoto? Verander dit dan snel. U verliest hierdoor geloofwaardigheid van uw volgers. Upload liever een foto/logo dat uw merk vertegenwoordigt.

Tip 6 - Uw bedrijf is niet het belangrijkste!

Plaats niet alleen berichten die over uw bedrijf gaan. Op deze manier gaat u mensen snel vervelen en zullen ze u ontvolgen. Plaats ook eens een leuk artikel, weetje, tip...

Tip 7 - Stel vragen

Zorg voor maximale interactie door vragen te stellen. U zal veel meer reacties krijgen dan louter een uitspraak te doen. Door op deze manier naar de mening te peilen van klanten bekomt u bovendien waardevolle informatie die u niets kost!

Tip 8 - Zorg voor een verantwoordelijke

Ontevreden klanten kunnen al snel hun frustraties uiten op uw Twitteraccount. Zorg er daarom steeds voor dat u een verantwoordelijke heeft die met de nodige tact en snelheid kan reageren.

Wilt u ook een goede Twitterpagina?

Schakel dan de hulp in van social media expert #company#! Contacteer ons op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.   


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01