Sociale media

De perfecte Instagramfoto

De perfecte Instagramfoto

We zien het zo vaak: mensen die foto’s van hun lunch nemen en deze posten op Instagram. Deze tool is afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijde verslaving bij veel smartphone-addicts. Vandaag de dag is er een strijd om de meeste likes en volgers te behalen. Maar hoe doet men dat? Wel, alles begint met de perfecte foto.

Hieronder 5 tips om een goede Instagramfoto te bekomen.

Tip 1 – Toestel

Vandaag de dag loopt bijna iedereen met een smartphone in zijn/haar zakken. De meeste smartphones beschikken over een kwalitatieve camera. Maak er dus gebruik van! Een professionele camera overal naartoe is nu toch ook niet zo handig. 

Tip 2 – Daglicht

Moeder natuur is hier je beste vriend! De hoeveelheid licht in je foto kan echt het verschil maken. Een foto met voldoende lichtinval geeft een frisse indruk. Hou er dus rekening mee. 

Tip 3 – Filters

Aaaah..de filters! Ook al zie je er in het echt niet zo fris uit, een filter verbergt met gemak die vermoeidheid en die vervelende wallen. Laat je dus maar gaan! Maar zorg ervoor dat je ook niet overdrijft. Een overdreven bewerkte foto valt al snel door de mand en is niet zo flatterend. Post af en toe ook eens een foto zonder filter. Instagram beschikt zelf over zeer aantrekkelijke filters, maar er zijn ook nog tal van andere apps die filters voorzien die bij jouw stijl passen. Bv.: Aviary & Vscocam.

Aviary - Avenue

Aviary Avenue

Aviary - Sentosa

Avenue Sentosa

Vscocam - A5

Vscocam A5

Vscocam - A4

Vscocam A4

Tip 4 – Compositie

Een mooie rechte foto spreekt iedereen aan. Zeker een foto met een landschap ziet er zo veel meer realistischer uit. Probeer dus bij het nemen van foto, je camera recht te houden. Indien dit niet zo goed gelukt is, kan je nog altijd je foto bewerken met de croptool. Maar dan ben je wel een stukje van je foto kwijt.

Tip 5 – Timing

Hou rekening met het tijdstip en de dag wanneer je iets post. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste gebruikers meer likes ontvangen als ze een foto posten voor en/of na hun werk. Woensdag blijkt de beste dag in de week te zijn om een foto te posten. Noteer dit dus goed in je agenda!

Meer informatie nodig over andere sociale media kanalen?

Bij Publi4U bent u aan het juiste adres! U kan ons altijd vrijblijvend contacteren via 056/44 49 91 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01