Sociale media

Facebook advertenties: enkele regels

Facebook advertenties: enkele regels

Facebook advertenties: wat kan ik ermee?

Facebook toont haar gebruikers advertenties. Voor sommigen is dit vervelend, maar voor bedrijven is dit een zeer handige functionaliteit!

Op facebook kan u uw bedrijfswebsite zelf promoten, maar ook uw bedrijspagina op Facebook en de berichten die u uitstuurt. Het leuke voordeel aan deze advertenties is het feit dat u zeer gericht kan werken. Zo kan u filteren op leeftijd, woonplaats en geslacht. 

De kostprijs van Facebook ads hangt af van de doelgroep waarnaar u zich richt. Hoe gedetailleerder die is, hoe meer u zal moeten betalen.

Advertentie-inhoud: zaken waarop u dient te letten 

Facebook advertenties: enkele regels

20 % overlay policy = tekstregel

Advertenties in het nieuwsoverzicht mogen geen afbeeldingen bevatten die voor meer dan 20 % uit tekst bestaan.

Bestemmingssites

Advertenties moeten naar een goed functionerende landingspagina leiden die geen hindernis vormt voor de gebruiker om naar een andere pagina te navigeren.

Advertenties verboden voor...

  • Erotische producten
    De advertenties mogen de verkoop/het gebruik van producten of diensten voor volwassen niet promoten. De ads voor gezinsplanning en voorbehoedsmiddelen mogen wel weer, maar deze moeten dan voldoen aan toepasselijke doelgroep eisen.
     
  • Alcohol
    Advertenties die alcohol promoten mogen niet in elk land verschijnen! Bij ons mag dit bijvoorbeeld wel, maar in Noorwegen, Egypte,... niet. De doelgroep moet echter gepast zijn voor dit soort reclame
     
  • Gokspelen en loterijen
    Advertenties die gokspelen en loterijen promoten (vb. online casino's) mogen enkel in landen waar dit toegestaan is met uitdrukkelijke toestemming van Facebook

Dit zijn nu een aantal zaken met specifieke regels, bekijk meer richtlijnen hier!

Advertenties moeten nauwkeurig zijn

Advertenties moeten duidelijk en transparant zijn! Ze mogen de gebruiker niet misleiden! Daarom moeten deze advertenties duidelijk het bedrijf, het product, de dienst of het merk bevatten. De producten en diensten die in de advertentie gepromoot worden, moeten duidelijk op de landingspagina worden weergegeven.

Meer informatie of advies nodig?

Zin om zelf eens zo'n advertentie op te starten? Contacteer social media expert #company# via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01