Sociale media

Krijg meer fans op uw sociale media!

Krijg meer fans op uw sociale media!

Content is king

Creëer goede content

Deel en creëer zelf content die nuttig is voor uw volgers. Zo geeft u hen een reden om u te volgen. Maak niet enkel reclame voor uw bedrijf, maar deel uw kennis en expertise met hen. Op die manier wordt uw content sneller gedeeld. Laat ook af en toe ruimte voor een luchtige en humoristische noot: zo krijgt uw merk een menselijker gezicht.

Post vaak en op regelmatige tijdstippen content. Het aantal keer dat u best post is afhankelijk van het sociaal netwerk. Ook het tijdstip waarop u best post is hiervan afhankelijk. U doet er goed aan in uw statistieken te kijken wanneer uw volgers het vaakst online zijn. Op basis hiervan beslist u wanneer u het best post.

Creëer posts met foto's. Die vallen meer op in het nieuwsoverzicht van uw volgers. Zorg er wel voor dat de foto uw boodschap overbrengt. Als uw boodschap niet duidelijk is, plaats dan bijvoorbeeld tekst op uw foto ter verduidelijking.

Zorg ervoor dat de mensen u geloven. Als u de mensen wil overtuigen van uw kunnen, doet u er goed aan testimonials op uw sociale media te plaatsen. Toon dat uw vorige klanten tevreden zijn over u; zo overtuigt u potentiële klanten sneller om voor u te kiezen.

Facebook recensies

Maak een content plan op

Het is belangrijk dat u weet welk soort content u op welk moment wilt posten. Daarvoor moet u eerst weten wanneer uw volgers online zijn op uw sociale media. Maak op basis daarvan een kalender op.

Varieer tussen verschillende soorten content. Zo kunt u afwisselen tussen zelfgeschreven blogberichten, content van anderen en foto's.

Neem niet te veel hooi op uw vork

Probeer niet op alle sociale netwerken aanwezig te zijn. Het is belangrijker om op een paar netwerken aanwezig te zijn en deze ten volle te benutten. Zo kunt u focussen op een goed contact met uw volgers op deze netwerken.

Bouw uw netwerk

De eerste stap bij het opstarten van uw sociale media is een groep trouwe volgers opbouwen. Dit doet u door uw werknemers te vragen uw pagina te volgen en die ook te delen met hun vrienden. Nodig ook uw klanten en leveranciers uit om uw pagina te volgen.

Volg mensen die belangrijk zijn in uw sector en probeer hun aandacht te krijgen.

Heb oog voor uw volgers

Een groot aantal volgers hebben is echter niet het belangrijkste. Zorg ook voor interactie met hen! Reageer op hun berichten en reacties en creëer een dialoog. Luister ook naar hun problemen en help zoeken naar oplossingen.

Wanneer uw fanbase groeit, vergeet dan niet uw trouwe volgers te bedanken die er al van het begin bij zijn. Uw doel moet niet zijn om een zo groot mogelijk aantal volgers te hebben, maar om trouwe volgers te hebben.

Maak ook face-to-face contact met uw volgers. Als het niet mogelijk is om hen in levende lijve te ontmoeten, organiseer dan een online videochat. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de Hangouts van Google+ of Skype gebruiken.

Promoot uw sociale media

Plaats een link naar uw sociale media in de handtekening van al uw e-mails. Vraag uw werknemers hetzelfde te doen. Vermeld deze links ook op uw businesscards, zo voert u ook offline promotie voor uw sociale media.

Doe aan cross-promotion. Plaats links naar uw Facebook en Twitterpagina in de "over" sectie op uw LinkedIn pagina. Post links naar uw andere sociale media op Facebook en Twitter. Plaats uw video's op YouTube en embed deze op uw website. Zo worden de bezoekers van uw website naar uw YouTube kanaal gelokt.

Maak ook op uw website reclame voor uw sociale media. Vermeld links naar al uw sociale media en plaats een like box of retweet knop bij uw blogberichten.

Verwijzing naar sociale media op bedrijfswebsite

Gebruik uw informatie

Haal zoveel mogelijk informatie uit de statistieken van uw sociale media. Kijk naar de Facebook Insights van uw pagina om meer te weten te komen over uw volgers. U ziet er ook hoe uw volgers berichten terugvinden en hoe ze erop reageren. Zo weet uw welk soort berichten het best werkt bij uw volgers.

Ook andere sociale media zoals Youtube en Twitter bieden u statistieken aan. Op YouTube Analytics ziet u bijvoorbeeld demografische gegevens over de mensen die uw video's bekeken hebben. Twitter Analytics toont u hoe u uw tweets succesvoller kan maken.

Heeft uw sociale media een boost nodig?

Dan zorgt social media expert #company# daarvoor! Contacteer ons op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01