Sociale media

Hoe reageren op negatieve zaken op uw Facebook pagina? (Terechte en onterechte kritiek)

Hoe reageren op negatieve zaken op uw Facebook pagina? (Terechte en onterechte kritiek)

Mening van de klanten blijft belangrijk

Het eerste waar men moet aan denken is of u op de negatieve reactie publiekelijk wil reageren of toch maar liever privé. Kritiek laat men beter staan want hoe zouden uw sociale media fans reageren indien ze ontdekken dat u negatieve reacties van uw pagina weert?

Elke klant heeft het recht zijn/haar mening te uiten. Als er iets misgelopen is tijdens de samenwerking is het belangrijk dat dit rechtgezet wordt.  Dit kan u doen door zo snel mogelijk te reageren op de klacht. Want iedereen wil dat hun pagina aangenaam blijft om te lezen. Het kan zijn dat u akkoord bent met de klacht van de klant. Des te beter om te reageren, maar dan misschien beter offline. Wat u ook kunt doen is de post met kritiek verbergen. Zo kunt u alleen de kritiek nog lezen en de klant natuurlijk ook.

Let op! Reageer op zowel negatieve als positieve kritieken!

Beleefde aanpak

Het beste wat u kunt doen is altijd beginnen met een verontschuldiging, ook al is het onterecht. Laat de ontevreden klant weten dat u het begrijpt waarom hij of zij niet tevreden is. Als het terechte kritiek is het beter om altijd te vermelden dat u het op prijs stelt dat klanten feedback geven over hun ervaring met uw product of dienst. Dit komt  de toekomstige samenwerking alleen maar ten goede. In zulke situaties is het noodzakelijk dat u altijd positief blijft!

Vindt u het ook moeilijk om te reageren op kritiek via sociale media?

Sociale media expert Publi4u helpt u graag verder met het beheren van uw sociale media. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01