Sociale media

Waarom moet u uw business claimen op sociale media?

Waarom moet u uw business claimen op sociale media?

Hoe claimt u uw business?

Claimen gebeurt meestal met een postkaart. U geeft aan op het sociaal medium dat u uw profiel wil claimen. Daarvoor moet u uw adres ingeven. Er wordt dan een postkaart opgestuurd naar u met een verificatiecode. U gaat dan naar de link die aangegeven is op de postkaart en vult de code in. Daarna is uw profiel geclaimd!

Foursquare Claim

Waar kunt u uw business claimen?

Niet alle sociale media kanalen laten u toe om uw business te claimen. Facebook en Twitter bijvoorbeeld werken niet met geclaimde profielen. Wat ze wel doen, is pagina's verifiëren. Er verschijnt dan een blauwe cirkel met een wit vinkje bij de pagina. Zo weten bezoekers van de pagina dat ze op de officiële pagina van het bedrijf zitten. Het nadeel is wel dat u zelf geen aanvraag tot verificatie kunt doen; Facebook en Twitter kiezen namelijk zelf de pagina's uit die ze willen verifiëren. Google+ en Foursquare daarentegen laten u wel toe om uw pagina te claimen. 

Wat zijn de voordelen?

U wordt zichtbaarder

Als u uw profielen online claimt, wordt u online zichtbaarder. Zo staat u bijvoorbeeld op Google Maps als uw Google+ profiel claimt. Deze online zichtbaarheid is enorm belangrijk. Steeds meer mensen gaan namelijk online zoeken naar lokale bedrijven. Hecht dus niet langer enkel belang aan uw fysieke locatie, ook uw online aanwezigheid is belangrijk!

U bent valseriken voor

Als u uw business online claimt, weet de consument dat hij op de officiële pagina van uw bedrijf terechtkomt. Het gebeurt vaak dat valseriken een profiel oprichten voor een bedrijf. Als ze hierop dan verkeerde informatie geven of uw bedrijf in een slecht daglicht plaatsen, is dit ongetwijfeld schadelijk voor uw bedrijfsimago. 

U ziet uw statistieken

Wanneer u de officiële eigenaar bent van een online profiel, heeft u toegang tot statistieken over het verkeer op het profiel. Wie bezoekt uw profiel, waar komen ze vandaan en waarin zijn ze geïnteresseerd? Dat komt u allemaal te weten! Uw profiel claimen is dus een slimme zet.

U informeert de consument

Als u uw pagina geclaimd hebt, kunt u zelf alle informatie erop beheren. Zorg ervoor dat alle informatie die de consument nodig heeft hier terug te vinden is. Plaats dus zeker uw locatie, openingsuren en bedrijfsbeschrijving op uw pagina. Probeer ook recensies te verzamelen op uw pagina. Dit helpt de consument bij zijn beslissing om wel of niet voor u te kiezen.

U optimaliseert uw SEO

Zorg ervoor dat de informatie die u op uw online profielen plaatst u een hogere plaats in de zoekmachineresultaten oplevert. Plaats dus de juiste kernwoorden in de beschrijving van uw bedrijf. Zo informeert u niet enkel uw klant, maar zorgt u er ook nog eens voor dat u beter gevonden wordt.

U communiceert met uw klanten

Uw online profielen geven u de mogelijkheid om te reageren op wat uw klanten zeggen. Als ze bijvoorbeeld een positieve tip achterlaten op Foursquare, reageer er dan op. Ook bij recensies op Google+ doet u er goed aan hierop te reageren. Zo ziet de consument dat u luistert naar uw klant en feedback apprecieert.

Wilt u ook controle over uw online aanwezigheid?

Wilt u ook uw online bedrijfsprofielen claimen? Dan is webbureau #company# uw helpende hand! Wij leren u hoe u uw profielen claimt. Bovendien helpen we u ook om er de juiste informatie op te plaatsen. Contacteer ons nu op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01