Sociale media

Social networking voor bedrijven

Social networking voor bedrijven

Wat is social networking?

Social networking of sociaal netwerken heeft als doel het contact te onderhouden met vrienden, kennissen, fans, consumenten, klanten,... Sociale media gebruikers kunnen tekstberichten, foto's, video's, URL's, ... posten om anderen op de hoogte te brengen van allerlei zaken.

Er bestaan heel wat verschillende soorten sociale netwerken waarvan sommigen het toelaten om advertenties te maken. Ontdek hieronder de meest interessantste:

Facebook

Facebook is met meer dan 1, 6 miljard gebruikers uitgegroeid tot het grootste sociale netwerk. U communiceert er met vrienden en andere gebruikers en maakt er uw eigen tijdlijn aan waarop u vanalles kunt posten. Bedrijven kunnen via een eigen Facebook bedrijfspagina hun fans (klanten en prospecten die de pagina leuk vinden en dus volgen) op de hoogte brengen van het reilen en zeilen binnen het bedrijf, in de winkel,...

Facebook

Pinterest

Pinterest focust zich op het visuele. Zo kan u er eigen online prikborden creëren door foto's te pinnen. Zo verzamelt u alle foto's die u leuk vindt en deelt u ze met uw vrienden. Bedrijven kunnen op Pinterest foto's van hun producten, evenementen, werknemers,... plaatsen.

Origineel zijn is hier de boodschap. Verkoopt u glazen? Post dan bijvoorbeeld een foto van een lekkere mojito in zo'n glas. Die wordt ongetwijfeld gepind!

Pinterest

Twitter

Twitter is ongetwijfeld het sociale medium met de meest compacte boodschappen. De focus ligt op microblogging: de 'tweets' mogen niet langer zijn dan 140 tekens. Bedrijven kunnen Twitter gebruiken om snel korte updates mee te delen met haar volgers.

Twitter

LinkedIn

LinkedIn is een sociaal netwerk met voornamelijk een B2B focus. Op LinkedIn kan u goede contacten maken, promoties maken, jobadvertenties plaatsen,... Het is kortom een must voor bedrijven in de B2B-sector!

LinkedIn

Google Plus

Google + is het sociale netwerk van Google zelf. Het spreekt voor zich dat dit netwerk een interessante invloed kan hebben in de scores van de zoekresultaten. Via dit netwerk kan u gericht boodschappen uitsturen naar bepaalde doelgroepen. Deze doelgroepen kan u onderverdelen in cirkels (vb. leveranceirs, klanten, potentiële klanten)

Google Plus

YouTube

YouTybe is een dynamisch sociaal netwerk vanwege zijn verzameling video's. Het is bovendien de tweede grootste zoekmachine naast Google! Aangezien videomarketing steeds belangrijker wordt vanwege het leuke, entertainende karakter mag een eigen YouTube bedrijfskanaal niet ontbreken!

YouTube

De voordelen van social networking

Sociale netwerken zijn voor bedrijven interessante communicatiemiddelen omwille van heel wat uiteenlopende redenen:

  • zich te profileren
  • klantbinding te versterken
  • online aanwezigheid vergroten
  • sociale media kennen een enorm bereik
  • dankzij social networking kan een bericht snel viraal gaan
  • klanten kunnen met vragen onmiddellijk geholpen worden
  • online medewerkers rekruteren kan eenvoudiger en sneller
  • concurrentie spotting: ga na hoe uw concurrenten het doen
  • pik nieuwe trends op en maak hier handig gebruik van

Nood aan een sociale media opleiding omtrent social networking?

Social media expert #company# biedt voor elk sociaal entwerk een basisopleiding of een opleiding op maat. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01