Sociale media

Social Media Optimization

Social Media Optimization

Het begrip sociale netwerk websites

Niet alleen de jongeren zijn al lang vertrouwd met dit type sites, ook andere internetgebruikers ontdekken meer en meer de voordelen van dergelijke sites. Op een sociale netwerk site worden meningen, ervaringen en andere interessante zaken gedeeld met miljoenen andere gebruikers. Social Media Optimization is een groep van technieken waarbij een website gepromoot wordt via dergelijke sociale netwerk sites.

Social Media Optimization technieken

De Social Media optimization technieken zijn geen vervanging voor de klassieke SEO technieken, maar zijn een eerder een toegevoegde waarde die nog meer mensen naar jouw website moeten lokken. Zo kan jij er bijvoorbeeld voor kiezen om ook met jouw bedrijf op één of meerdere sociale netwerksites aanwezig te zijn en zo mensen jouw product(en) leren kennen. Berichten op sociale netwerksites die puur het doel hebben om een bedrijf te promoten worden meestal niet toegelaten.

Sociale netwerk websites en SEO

Goed onderbouwde artikels die een toegevoegde waarde voor de bezoekers kunnen bieden daarentegen worden wel toegelaten. Daarenboven zorgen deze artikels ook voor een meerwaarde bij de gewone SEO (search engine optimization). Sites die populair zijn bij de grote massa trekken uiteraard ook de aandacht van, en bieden kansen voor, adverteerders. Adverteerders hebben namelijk al snel begrepen dat mensen met dezelfde ideeën en interesses elkaar leren kennen via dergelijke sites en dus in groep bespeelbaar zijn. Een voorbeeld maakt misschien één en ander duidelijk. Op een sociale netwerksite wordt een pagina aangemaakt rond de sport voetbal. Op deze pagina kunnen leden alle laatste nieuwtjes in verband met hun sport ontdekken. Dergelijke pagina wordt dan bijvoorbeeld voor een producent van sportschoenen aantrekkelijk om op te adverteren. Hij bereikt namelijk een groep die zo goed als zeker geïnteresseerd is in zijn product.

De term sociale netwerk sites

De term "Sociale netwerk sites" is eigenlijk nogal ruim opgevat en kan worden opgedeeld in verschillende varianten. Zo zijn er enerzijds de bookmarkingsites zoals Twitter, Digg, Spinn en Del.icio.us. Anderzijds hebben we ook sites zoals FaceBook, Netlog, LinkedIn en Xing. Hier ligt de nadruk veel meer op sociaal contact, zowel op professioneel als privé gebied. De klassieke landingspagina's die we kennen uit de eerste generatie SEO zullen op termijn worden vervangen door de social media pagina’s.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01