Sociale media

Vine: uw six seconds of fame

Vine: uw six seconds of fame

Wat is Vine?

Vine is een video-sharing app. Belangrijk bij Vine is dat de filmpjes maar zes seconden lang zijn. Hierdoor wordt Vine als een micro video-sharing app gezien. Alle filmpjes worden in een loop afgespeeld: wanneer ze gedaan zijn, beginnnen ze onmiddellijk opnieuw. Zo doen ze denken aan de animated gifs.

U filmt met de app door uw vinger op het scherm te houden. Wanneer u uw vinger van het scherm doet, stopt de app met filmen. Zo kunt u afzonderlijke korte stukjes opnemen. Die korte stukjes vormen dan samen een filmpje. U kunt natuurlijk ook zes seconden lang uw vinger op het scherm houden zodat u een filmpje van zes seconden aan een stuk heeft.

Vine

 

Wat kunt u ermee doen?

In tegenstelling tot grote concurrent Instagram, kunt u uw video's met Vine achteraf niet meer bewerken. Tijdens het opnemen van het filmpje heeft u ook niet veel mogelijkheden om het filmpje te bewerken. U kunt wel het laatste stukje dat u opgenomen heeft verwijderen en een nieuw opnemen. Het is echter niet mogelijk om stukjes in het midden van het filmpje te verwijderen. Als u al aan het vijfde stukje zit, kunt u bijvoorbeeld het tweede stuk niet meer verwijderen.

Vine video's kunt u delen met uw vrienden. Het platform is onderdeel van Twitter, vanzelfsprekend kunt u ze dus delen op Twitter. Doordat de twee platformen afgestemd zijn op elkaar, spelen de video's automatisch af in uw Twitterfeed. Zo is er een grotere kans dat u naar de filmpjes kijkt. Daarnaast is het ook mogelijk om Vines te delen op Facebook

Wat zijn de voordelen?

  • Uit onderzoek blijkt dat Vine-video's van merken meer gedeeld worden dan gewone video's van merken. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat mensen hun aandacht beter houden bij korte Vines dan bij lange video's.
     
  • Vine is een gemakkelijk platform om mee te werken. U hoeft simpelweg op het scherm te tikken om het opnemen te starten en te stoppen. Bovendien is er geen editeerwerk nodig. De filmpjes kunnen online zonder dat u hoeft te knippen!

Hoe gebruikt u het als marketingtool?

How-to video's

Met Vine maakt u simpele instructievideo's voor uw klanten. In zes seconden legt u uit hoe een bepaald gerecht gemaakt wordt of hoe een bepaald product gebruikt wordt. Dit maakt het interactiever en amusanter voor klanten dan een langdradige video of een uitgeschreven uitleg.

Teaser

Vine-video's zijn ideaal om als teaser te gebruiken voor een nieuw product, een nieuwe collectie of een evenement dat eraan komt. Magazines gebruiken ze bijvoorbeeld om de mensen nieuwsgierig te maken wie er op de voorpagina van de volgende editie staat. 

Achter de schermen

Neem de kijker mee achter de schermen in uw Vines. Houd een kort interview met een medewerker, film hoe het eraan toe gaat in uw kantoor of toon hoe een bepaald product gemaakt wordt. Dit is interessant voor de kijker. Bovendien toont u als bedrijf uw menselijke kant door de mensen achter het bedrijf te tonen.

Storytelling

Met Vine-video's kunt u het verhaal van uw merk vertellen. Maak een korte video die iets meer over uw merk en uw doelen vertelt of illustreer hoe uw merk over de tijd heen geëvolueerd is. Storytelling is belangrijk voor een merk; probeer dan ook op zoveel mogelijk manieren uw verhaal te vertellen.

User content

Maak gebruik van content die uw klanten creëren rond uw merk. Mensen gaan niet altijd uit zichzelf filmpjes maken waarin uw merk een rol speelt; durf hen dan ook simpelweg te vragen om filmpjes van zichzelf te maken wanneer ze uw product gebruiken. Een andere manier om mensen aan te sporen om filmpjes te maken is door een wedstrijd te organiseren. Geef hen een prijs in ruil voor een filmpje.

Klaar voor uw six seconds of fame?

Bent u benieuwd hoe het opnemen van een Vine in zijn werk gaat? Dan toont social media expert #company# u hoe het moet! Contacteer ons vrijblijvend op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01