Sociale media

Pinterest als handig marketingtool

Pinterest als handig marketingtool

Pinterest = toegankelijk voor iedereen!

Pinterest werkt heel eenvoudig. Net zoals op Facebook en Twitter heeft u uw eigen profiel, via dit profiel kunt u uw eigen prikborden aanmaken. In deze prikborden plaatst u foto's die u interesseren en die u achteraf makkelijk wilt herbekijken. Deze foto's kunt u eenvoudig gaan toevoegen aan een prikbord door ze te "pinnen".

Pinterest voor bedrijven

Het Pinterest profiel van uw doelpubliek kan u heel wat nuttige informatie verschaffen. Via hun borden kunt u snel te weten komen wat zij mooi, interessant en belangrijk vinden. Wanneer u deze informatie bewaart en bundelt, krijgt u als marketeer een beter inzicht.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een merk te laden en te positioneren. Door middel van uw eigen prikborden kunt u aan anderen laten zien waarvoor uw bedrijf staat. Wanneer ze zich kunnen identificeren met uw bedrijf gaan ze uw pins liken of delen. Zie dit als een heel simpele manier om uw merk te binden met uw doelgroep. Het begin van een mooie bedrijfsrelatie.

Een bijkomend argument om actief te zijn op Pinterest zijn de leads naar uw website. Achter iedere pin zit een URL die de herkomst van de pin vermeldt. Wanneer gebruikers op de knop "website" klikken worden ze automatisch naar de bron geleid. Heeft u een leuke afbeelding? Dan zal er zeker op geklikt worden en komen ze automatisch op uw site terecht. Niets dan voordelen!

Overtuig uw potentiële klant

Via uw verschillende prikborden kunt u klanten makkelijk overtuigen. Moet u bijvoorbeeld een logo ontwerpen. Maak een bord met lettertypes, een bord met stijlen, een bord met kleuren... Op deze manier speelt u kort op de bal en kan de klant snel aangeven wat hij mooi vindt.

Krijg toegang tot heel wat cijfers

Binnen "Pinterest for Business" kunt u makkelijk zie wanneer pins geplaatst zijn, hoeveel pinners u bereikt heeft en hoeveel mensen via deze weg op uw website terechtkomen.

Meer Pinterest-informatie of -advies nodig?

De opleidingen die social media expert #company# geeft, bieden u de nodige know-how om met gemak uw Pinterest pagina te beheren! Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01