Sociale media

Social Media Marketing: enkele tips om u te helpen!

Social Media Marketing: enkele tips om u te helpen!

Wat is social media marketing?

Social media marketing is de laatse jaren aan een opmars begonnen. Dit komt doordat steeds meer mensen, maar ook bedrijven, actief geworden zijn op het internet. 

Het gaat er dus om dat meer klanten uw bedrijf kunnen vinden. Via social media marketing kunnen bedrijven op een relatief goedkope wijze een zeer groot publiek bereiken. Letterlijk betekent dit dus het inzetten van sociale media om met consumenten en stakeholders te communiceren

Waarom Social Media Marketing?

Dit blijkt een uitstekende manier te zijn om een gesprek met een klant aan te gaan en hogere doelen na te streven. Het maakt ook dat uw klanten meer betrokken zijn met uw bedrijf. U creëert hiermee loyaliteit en klanttevredenheid. Als u uw social media goed inzet om uw doelstellingen te realiseren kunt dit u ook heel wat geld opleveren.  

5 tips om u te helpen

Tips voor uw sociale media marketing

  1. Maak deze fout niet op Twitter: Veel bedrijven maken nog steeds de fout om hun tweet te beginnen met een gebruikersnaam. Maar dat betekent alleen dat de afzender, de persoon die vermeld is en wie hen beiden volgt deze tweet kunnen lezen. Om dit te vermijden kunt u wel een 'punt' toevoegen aan het begin van uw tweet. 
     
  2. Engagement: Het aantal posts dat dagelijk op facebook verschijnt blijft nog altijd stijgen. Dus de opdracht is dat uw post de aandacht trekt van uw fans. Het komt er op neer om content aan te maken die uw fans nuttig vinden. Op die manier zorgt u voor een persoonlijkere band met uw fans en volgers en zullen ze ook sneller geneigd zijn om te reageren. 
     
  3. Betrokkenheid van uw collega's: Door aan uw collega's te vragen om eens wat content te delen bereikt u ook een breder publiek. Zo voelen ze zich ook meer betrokken bij het bedrijf en uw aanwezigheid op social media.
     
  4. Mobiele marketing is de dag van vandaag zeer belangrijk geworden. Dus de content die u op uw sociale media plaatst moet ook werkelijk mobielvriendelijk zijn, zowel qua design als inhoud.
     
  5. Gebruik ook verschillende kanalen van social media. Als u slechts één kanaal gebruikt om met uw klanten te communiceren zal dit niet voldende zijn om een groter publiek aan te trekken. 

Bekijk alvast even onze online sociale media pagina's via: Facebook, Google+, Linkedin, Twitter, Youtube

Social media marketing voor uw bedrijf?

Doe beroep op sociale media marketing specialist #company# uit Kortrijk, West-Vlaanderen.  Wij zullen u met plezier begeleiden bij het opzetten van uw sociale media strategie. Bel ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01