Sociale media

Sociale media trends voor 2015!

Sociale media trends voor 2015!

Trend #1 - Ga voor mobiel!

Sociale media is bij uitstek hét mobiele fenomeen. Sociale media gebruikers zoeken deze kanalen voornamelijk via hun mobiele toestellen zoals smartphone en tablet.  

Met uw sociale media pagina probeert u nieuwe klanten aan te trekken en klantenrelaties verder uit te bouwen. Veelal probeert u via deze kanalen website traffic te genereren. Het spreekt voor zich dat uw website dan ook optimaal moet weergegeven worden op deze mobiele toestellen! Steek uw website in een responsive jasje, want hierdoor past het formaat zich automatisch aan aan het schermformaat waarop het wordt weergegeven.

Trend #2 - Video is onmisbaar

We hebben het in vorige blogs al genoeg benadrukt, online video is in! Hiermee kunnen bedrijven de kijker een blik achter de schermen gunnen. Zo'n video straalt snel een zeker vertrouwen uit. 

U kan video's maken over uw onderneming, haar producten, haar klanten, een marketingstunt,...

Dankzij sociale media kunnen deze video's al snel een viraal karakter krijgen omdat ze zeer eenvoudig kunnen gedeeld worden.

Trend #3 - Meer luisteren is de boodschap

Het merendeel van de bedrijven heeft sociale media reeds omarmd, maar niet op eenzelfde manier. Een groot deel onder hen gebruikt deze kanalen nog als een vorm van massamedia: ze zenden, zenden, zenden,... 

In 2015 (en reeds een tijd daarvoor) kom je niet enkel weg met dit zenden. U dient ook te luisteren naar wat er gezegd wordt. Veelal wordt vergeten dat de informatie die u opvangt tijdens het luisteren naar klanten en prospects waardevolle informatie oplevert.

Trend #4 - Invloed van authentieke beïnvloeders

Wanneer iemand fan of volgers is van uw merk, betrek je hen in uw marketing! Onbewust zullen zij beïnvloeders van uw merk worden. Een oude marketingtruc is het gebruik van beroemdheden in reclame. Maar veel geloofwaardiger zijn de echte fans van een merk. Zij zijn pure ambassadeurs die uw merk aanprijzen bij vrienden en familie.

De meningen van mede-consumenten krijgen veel meer belang dan hetgeen een bedrijf zelf communiceert over haar producten.

Tip: Ga in 2015 actief op zoek naar uw grootste ambassadeurs (beïnvloeders) en verwen ze door bv. gratis producten te geven.

Trend #5 - niche sociale netwerken

Tegenwoordig zullen meer sociale netwerken de kop op steken, als het ware om zich af te zetten tegen de grotere netwerken zoals Facebook. De nieuwe sociale netwerken zullen zich meer focussen op bepaalde doelgroepen.

Pinterest kunnen we als voorloper beschouwen, want dit was het sociale netwerk dat zich voornamelijk focust op het visuele met als doelgroep voornamelijk twintigers en dertigers.

Voorbeelden van nieuwe niches zijn Ello, een sociaal netwerk dat zichzelf verkoopt als 'simple, beautiful & ad-free'. 

Nog niet gestart met sociale media? Doe het vandaag nog!

Contacteer social media expert #company# via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Wij helpen u zeer graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01