Sociale media

Hoe gebruikt u SlideShare voor marketing?

Hoe gebruikt u SlideShare voor marketing?

Wat is SlideShare?

SlideShare is een platform waarop u presentaties kunt uploaden. Het is de grootste community voor het delen van presentaties en wordt vaak de YouTube voor presentaties genoemd. Powerpoint, Keynote, PDF en documenten zijn de meest gebruikte bestandsindelingen. Daarnaast kunt u ook video's en webinars online plaatsen. SlideShare is voornamelijk een professioneel netwerk dat zich op de B2B-sector richt. 

7 redenen waarom SlideShare nuttig is

  • SlideShare is een goed platform voor content marketing. U kunt er gemakkelijk uw eigen presentaties delen met uw doelgroep.
     
  • Uw SlideShares zijn geoptimaliseerd voor SEO. Ze worden dus gemakkelijker gevonden via zoekmachines.
     
  • SlideShares zijn gemakkelijk te embedden in uw eigen blog, website of e-mails. Het is dus gemakkelijk om ze te verspreiden.
     
  • In 2012 kocht LinkedIn Slideshare waardoor het gemakkelijk is om uw presentaties te embedden in uw LinkedInprofiel. Professionelen kunnen deze professionele netwerken dus gemakkelijk combineren.
     
  • De website van SlideShare is geoptimaliseerd voor mobiele toestellen. Dit is enorm belangrijk voor de consument die steeds vaker online informatie opzoekt. Sinds kort bestaat er ook een SlideShare-app, waardoor mobiel SlideShares bekijken nu nog beter gaat.
     
  • SlideShare bezorgt u nuttige statistieken over welke presentaties het populairst zijn en vanwaar uw publiek komt. Deze kunnen u helpen om te bepalen welk soort content u moet creëren.
     
  • Met SlideShare kunt u uw publiek gemakkelijk aanzetten tot actie. U heeft de mogelijkheid om een formulier te laten openen nadat uw presentatie afgelopen is. De mensen kunnen daar dan de presentatie downloaden en hun gegevens achterlaten. Zo heeft u gegevens van nieuwe prospecten.

Hoe begint u eraan?

Maak het visueel

Creëer korte en visuele powerpoints. Uit cijfers blijkt dat 45% van de SlideShare presentaties 10 tot 30 slides lang zijn. 33% van de presentaties bestaat uit minder dan 10 slides. Een gemiddelde presentatie bevat in totaal zo'n 19 foto's. Gemiddeld staan er 24 woorden per slide.

Optimaliseer voor SEO

De kernwoorden op uw slides worden herkend door Google, waardoor uw presentatie sowieso al hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Toch kan het geen kwaad om uw presentatie nog verder te optimaliseren. Plaats kernwoorden in de titel en beschrijving van uw presentatie. Voeg ook tags toe aan uw presentatie. Het is niet helemaal zeker of dit een invloed heeft op uw ranking in zoekmachineresultaten, maar het zorgt er wel voor dat uw presentatie gemakkelijker teruggevonden wordt op SlideShare zelf.

Zet ook hyperlinks in uw presentatie zelf. Kies niet voor ankertekst. Dit zijn aanklikbare woorden in uw tekst waarmee lezers een link kunnen openen. Het is beter om de link zelf te plaatsen: u wordt dan gemakkelijker gevonden via zoekmachines.

Kies voor verschillende soorten content

Plaats niet enkel powerpoints, maar zorg voor variatie. Post bijvoorbeeld ook eens een document of een infographic in PDF-formaat. Ook video's zijn een leuke afwisseling op de klassieke presentatie.

Verspreid uw content

Door uw content op SlideShare te zetten, bereikt u zeker al een deel van uw publiek. Om nog meer mensen te bereiken, kunt u uw content verspreiden via andere kanalen. Plaats bijvoorbeeld een link naar uw SlideShare profiel op uw website. Post de link naar uw presentaties ook op uw andere sociale media kanalen. Zo kan iedereen de content delen met hun vrienden en bestaat de kans dat uw content viraal gaat.

Hulp nodig bij uw marketingstrategie?

Wilt u zelf een goede contentstrategie uitbouwen? Doe dan beroep op communicatiebureau #company#! Contacteer ons op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01