Sociale media

Pinterest advertising: wat en hoe?

Pinterest advertising: wat en hoe?

Er zijn heel veel bedrijven die gebruik maken van verscheidenen sociale media kanalen. Pinterest is daar een van. Deze tool functioneert als een enorm prikbord met afbeeldingen. Net zoals de andere tools kunnen bedrijven hierop adverteren. Hoe doet men dat juist?

Pinterest is een tool waar de bezoeker inspirerende beelden gaat pinnen. Die afbeelding staat dan ook op hun eigen prikbord. Dit wordt een moodboard genoemd. De tool beschikt over een aantal nuttige pins die bedrijven kunnen gebruiken om te adverteren.

Hieronder een kort overzicht van die soorten pins.

Pin-it buttons

Dit zijn de typische pins die je kan herkennen aan hun rode of grijze kleur. Deze pin zorgt ervoor de gepinde afbeelding op jouw eigen prikbord terecht komt. 

Promoted pin / promotie pin

Deze pin is vergelijkbaar met de gewone pin, maar hiervoor moeten men betalen. De promotie pin heeft drie marketingfuncties:

  • Awareness verhogen
  • Engagement boosten
  • Traffic genereren

Pinterest-gebruikers zijn mensen die op zoek zijn naar nieuwe ideeën en concepten. Via deze pin komen jouw producten en diensten in hun omgeving terecht. Hoe hoger de awareness, hoe meer kans dat jouw product of dienst wordt aangekocht.

Hier betaal je voor elke betrokkenheid die de pin heeft bereikt. Dit kan een close-up, repin of klik zijn van de afbeelding.

Via deze promotie pins kan de bezoeker doorverwezen worden naar je eigen website om daar een bepaalde actie uit te voeren. Dit kunnen verschillende zaken zijn: een aankoop, inschrijving op de nieuwsbrief… Je betaalt enkel voor de klikken naar je website.

Buy-it button

Deze blauwe knop maakt het mogelijk om een bestelling te plaatsen, zonder Pinterest te verlaten. Bij bepaalde producten heb je keuze uit verschillende kleuren. Twijfel je nog om een aankoop te doen, dan kan je deze pinnen en er later op terugkomen. Deze nieuwe functie is ook mobiel beschikbaar.  De buy-it button is wel alleen nog maar actief in de Verenigde Staten.

Rich pins

Rich pins zijn pins die extra informatie voorzien over de pin zelf. Er zijn zes soorten:

App

Een app pin be
schikt over een knop zodat de gebruiker jou app kan installeren zonder dat men Pinterest hoeft te verlaten. Momenteel gaat dit alleen voor iOS apps.

Film

Deze pin bestaat uit waarderingen, beoordelingen en de deelnemers van de film. Bezoekers kopen ook interessante weetjes over de film te weten. 

Recept

Dit is interessant voor mensen die graag in de keuken staan. Deze pin kan de bezoeker meer informatie geven over verscheidene gerechten, kooktijden en hoe je ze op een leuke manier kunt serveren.

Artikel

Deze pin geeft de titel, schrijver en beschrijving van het artikel weer aan de lezer. Pinterest-gebruikers kunnen artikels die ze interessant vinden, opslaan voor later.

Product

Deze pin geeft meer informatie over de prijs, beschikbaarheid en waar men het product kan kopen.

Plaats

Hier kan men een kaarten, adresgegevens en telefoonnummers van bepaalde locaties terugvinden.

Bron: https://business.pinterest.com/en/promoted-pins

Wilt u meer informatie over andere sociale media?

Contacteer ons team vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01