Sociale media

Types content voor uw sociale media strategie

Types content voor uw sociale media strategie

Het belang van een goede contentstrategie

De laatste jaren heeft content marketing aan populariteit gewonnen. De idee hierachter is dat content marketing ontstaan is vanuit o.a. de versnippering aan media en de daarmee gepaarde boom aan mediakanalen die schreeuwen om de aandacht van de consument.

Door aan content marketing te doen, kan u de consument efficiënter bereiken. U moet hier eerst iets aan uw klanten en prospecten geven (info in de vorm van een blog, een foto, een video,...)

Een effectieve content marketing strategie kan heel wat bereiken:

  • bekendheid en herkenning
  • differentiatie ten opzichte van de concurrentie
  • in contact komen met potentiële klanten
  • relaties behouden met klanten op lange termijn

Types content op sociale media

Sociale mediakanalen zijn één van de meest interessante bronnen om aan contentmarketing te doen aangezien het een enorm bereik kent. Sociale media gebruikers die uw content interessant vinden, zullen dit gauw online delen met anderen binnen hun sociale netwerk.

Bedrijfsblogs met tips

Tips en quotes zijn één van de meest gedeelde soorten content op sociale media, vnl. op Facebook, Pinterest en Twitter. Consumenten vinden deze tips waardevol en zullen er groot belang aan hechten. 

Deze bedrijfsblogs met tips zullen bovendien extra website verkeer kunnen genereren.

Blog delen op sociale media voor extra web traffic


Afbeeldingen en foto's

Consumenten houden van afbeeldingen en foto's. Hiervoor hoeven ze minder informatie te verwerken dan tekst én de afbeelding/foto blijft gemakkelijker herinnerd

Afbeeldingen kunnen gaan over hetgeen u aanbiedt, over een klant die een product gebruikt, een blik achter de schermen,... Wees creatief!

Video's

Video's zijn een leuke afwisseling op uw sociaal mediakanaal. Consumenten beschouwen deze vorm van communicatie als entertainend. Deze video's kan u bovendien op uw eigen YouTube-kanaal plaatsen. Wanneer u uw video op andere social kanalen post, kan u de kijker lokken naar uw eigen YouTube-kanaal om extra fans te krijgen.

Getuigenissen van tevreden klanten

Geef uw klanten een stem op sociale media. Laat hen een recensie schrijven of een getuigenis posten. Consumenten met positieve ervaringen rond een bedrijf of product werkt zeer overtuigend bij andere consumenten.

Evenementen

Wanneer u een workshop, infosessie, ... organiseert, bieden bepaalde sociale mediakanalen u de mogelijkheid om hiervoor een evenementenpagina aan te maken. Deze pagina kan u dan delen op andere online communicatiekanalen.

Omgekeerd werkt ook: wanneer u op uw bedrijfssite een pagina volledig gewijd heeft aan een bepaald evenement, dan kan u deze pagina op sociale media promoten met een leuke, catchy inleiding.

Social media expert Publi4u, uw partner!

Wilt u ook uw sociale media optimaal benutten? Contacteer ons dan via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in! Met groot enthousiasme helpen we u op weg!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01