Sociale media

Een like voldoet niet meer aan onze verwachtingen

Een like voldoet niet meer aan onze verwachtingen

Sterren verzamelen in plaats van likes

Voor de Facebook-users heeft deze vorm van rating een paar grote positieve gevolgen. Deze sterren zijn altijd aanwezig, zowel bij kleine als grote merken staan ze veel meer op voorgrond dan alle andere elementen op een pagina. Zo kunnen merken in plaats van te concurreren op het aantal 'likes' die ze hebben, zich nu gaan richten op het bekomen van positieve en kwalitatieve beoordelingen. Want de kwaliteit van hun pagina is way more important dan de kwantiteit van hun followers of volgers. 

Zijn uw verkregen recencies ethisch? 

Maar naast dit positief gevolg heeft de Facebook rating tool ook enkele negatieve kantjes. Zoals ik al zei zijn deze sterren steevast aanwezig op de Facebook pagina.  Natuurlijk hoopt ieder bedrijf op een maximum beoordeling van vijf sterren. Maar laten we eens eerlijk zijn, niet alle bedrijven gaan vijf sterren behalen. 

De average classificatie kan dan ook heel erg verstoord worden als bedrijven werknemers gaan dwingen om positieve beoordelingen te gaan geven. En dit is ongeloofelijk onethisch zelfs al zijn de recencies vrijwillig, dan nog zou de recensent moeten bekendmaken dat hij of zij een medewerker is.

Het enigste wat een bedrijf echt kan doen is u dwingen om hun Facebookpage te raten. Dit is ook heel erg onethisch maar niet zo ongehoord als het geven van valse vijf-sterren beoordelingen. Iets 'liken' draagt ook gewoon niet hetzelfde gewicht als een five-star review. Een recencie wordt toegevoegd aan een gemiddelde terwijl een like dan weer wordt toegevoegd aan een never ending pile of likes.  

Zet uw klanten aan om een recencie te schrijven! 

Er kunnen ook heel erg scheve resultaten verkregen worden als er de bezoekers niet wordt toegelaten om te schrijven over uw merk. Laat de mensen een afzonderlijk bericht schrijven of beter nog een reactie schrijven, als ze zich willen uitspreken over uw product.

Een bedrijf moet altijd proberen om haar klanten tevreden te stellen, wanneer er dan een negatieve recensie gegeven is,  dient het bedrijf zeker gewaarschuwd worden. Want een paar slechte reviews kunnen alle inspanningen van een bedrijf dwarsbomen. 

Dus Facebook star-ratings zou een geweldige tool zijn als mensen weten hoe ze hem goed moeten gebruiken en dit dan ook daadwerkelijk doen. 

Recensie schrijven Facebook

Geef Publi4u een review of recentie op Facebook via https://www.facebook.com/#company#?sk=reviews door rechts te klikken op "Recensie schrijven".  Alvast bedankt van het gehele Publi4u team :)

Uw Facebook pagina optimaliseren en recencies verzamelen?

U heeft reeds een Facebook pagina maar wenst deze te optimaliseren zodat mensen u een positieve beoordeling geven?  Of u wenst te starten met een Facebook pagina?  Doe beroep op sociale media expert #company#.  Contacteer ons vrijblijvend per telefoon via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01