Sociale media

Facebook in een notendop

Facebook in een notendop

Persoonlijk profiel versus bedrijfspagina: what's the different?

Vooraleer u een bedrijfspagina op Facebook kunt aanmaken, dient u eerst over een persoonlijk profiel te beschikken. Maar geen nood! Beiden worden gescheiden van elkaar. Indien iemand om uw bedrijfspagina zal komen, zal hij nooit doorhebben dat uw persoonlijk profiel daaraan gelinkt is.

In onderstaande tabel wordt duidelijk het verschil tussen beiden uitgelegd:


De mogelijkheden die Facebook u biedt

Plannen van berichten

Eén van de grote voordelen van Facebook is de mogelijkheid om berichten te kunnen inplannen in de toekomst.  Wanneer u een boodschap enkel op volgende week vrijdag wilt laten verschijnen, dan typt u die dag en dat uur in. Vrijdag zal dit bericht automatisch verschijnen waardoor u hieraan niet meer hoeft te denken.

Vooruitplannen wordt dankzij deze functie sterk vergemakkelijkt!

Evenementenpagina's aanmaken

Indien u een evenement organiseert, kan u op Facebook zeer eenvoudig op uw bedrijfpagina een evenement aanmaken. Dit evenement wordt weergegeven op een aparte pagina waarop iedereen kan aangeven of ze al dan niet zullen aanwezig zijn. Op deze pagina kan u belangrijk informatie vermelden omtrent het evenement.

Evenementen op Facebook

Website, pagina, berichten promoten

Facebook laat het u toe om tegen een bepaald bedrag uw website, Facebook bedrijfspagina op specifieke berichten te promoten. Op die manier kan u heel wat meer mensen bereiken dan oorspronkelijk voorzien.

Foto- en video-albums aanmaken

Via Facebook kan u foto- en video-albums aanmaken rond speciale gelegenheiden. Sociale media houden van het menselijke aspect, leuke foto's en video's van uw werknemers, bedrijf, blik achter de schermen,... mogen dus zeker niet ontbreken!

Recensies verzamelen

Aangezien heel wat consumenten informatie online opzoeken, hechten zij zeer veel belang aan de meningen van anderen. Deze meningen zijn vaak de beslissende factor in het keuzeproces van de consument. Dankzij de Facebook recensies wordt dit keuzeproces vergemakkelijkt. Een bedrijfspagina met niets dan lovende recensies zal veel sneller gekozen worden dan een pagina waarop vaak negatieve recensies staan.

Privé-berichten

Privé berichten maakt het de sociale media gebruiker mogelijk om persoonlijk met uw bedrijf te communiceren. Deze berichten verschijnen niet openbaar! Enkel de beheerder van de bedrijfspagina kan deze berichten raadplegen en er op reageren.

Meer informatie of advies nodg?

Social media expert helpt u graag! Contacteer ons daarom vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in! Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01