Sociale media

Meer likes verzamelen op Facebook

Meer likes verzamelen op Facebook

Waarom likes op Facebook interessant zijn

Likes geven de sociale mediagebruiker een indicatie van hoe populair uw bedrijf is. Hoe populairder u bent, hoe sneller men ervan overtuigd zal zijn dat u zeer goede kwaliteit levert en dus te betrouwen bent.

Net om die reden zijn er een aantal bedrijven die duizenden likes kopen, dus laat u niet vangen door pagina's die van de ene op de andere dag van 100 naar 1000 likes gaan!

Het is dus veel leuker om zelf uw 'likes' op te krikken. Dit zal niet in één dag gebeuren, dat heeft u reeds ondervonden, maar door de juiste acties kan u snel resultaat boeken.

Waarom een gelikete pagina interessant is voor de gebruiker

Facebook gebruikers liken uw pagina niet zomaar, ze hebben hiervoor uiteenlopende redenen:

  • ze willen meer affiniteit met uw merk tonen
  • ze willen het laatste nieuws te weten komen over uw bedrijf, winkel of onderneming
  • ze willen kortingsbonnen 
  • ze willen meedoen aan acties

Hoe meer likes genereren?

U kan bijvoorbeeld via een nieuwsbrief klanten en potentiële klanten warm maken om uw Facebook-pagina te liken. Veelal zal men hiervoor een tegenprestatie willen waardoor men er vaak een wedstrijd van maakt: vb. bij 700 likes geven we een Ipad weg onder onze fans.

Uw Facebook bedrijfspagina kan u delen op uw persoonlijke pagina. Zo zullen uw vrienden de pagina te zien krijgen en deze gemakkelijk liken. Bovendien kunnen ze uw post delen zodat ook hun vrienden aangespoord worden op de bedrijfspagina te liken.

Een andere leuke manier om meer likes te verzamelen is om op bv. aan de kassa een Ipad te plaatsen waarop mensen uw pagina onmiddellijk kunnen liken.

Probeer hiernaast zo veel mogelijk uw Facebook bedrijfspagina te integreren in uw online en offline communciatie: plaats sociale media knoppen in de footer van uw website of integreer er een like box in, verwijs in uw e-mailhandtekening naar uw pagina, plaats uw pagina op uw visitekaartjes,... U kan hierin zeer creatief gaan!

Op facebook kan u uw bedrijfspagina of berichten promoten, dit is een handige manier om likes te genereren. Hiervoor zal u echter wel moeten betalen. 

Bekijk uw statistieken om na te gaan wanneer het merendeel van uw fans online zijn. Probeer op die momenten hen te bereiken en ervoor te zorgen dat ze uw berichten zullen delen.

Meer advies nodig over sociale media?

Social media expert #company# geeft basisopleidingen maar ook opleidingen op maat omtrent sociale media. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in! 

 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01