Sociale media

Hoe creëert u een succesvolle Google+ bedrijfspagina?

Hoe creëert u een succesvolle Google+ bedrijfspagina?

Maak uw Google+ bedrijfspagina

Om een bedrijfspagina aan te maken, heeft u een Google+ account en een persoonlijk Google+ profiel nodig. Heeft u dit nog niet? Ga dan eerst naar https://plus.google.com en maak een account en een persoonlijk profiel aan.

Wanneer u een persoonlijk profiel heeft, ga dan naar uw startpagina en klik op 'pagina's' in uw menu. Klik dan op de volgende pagina op 'een pagina maken'. Dan kunt u kiezen tussen 5 categorieën: lokale onderneming of plaats; product of merk; bedrijf, instituut of organisatie; kunst, ontspanning of sport en overig.

Kies hier de categorie die het best aansluit bij uw onderneming. Wanneer u de categorie 'lokale onderneming of plaats' selecteert, kunt u het adres van uw onderneming ingeven. Dit kunt u dan verifiëren per telefoon, per sms of met een briefkaart.

Vervolledig uw bedrijfspagina

Voeg eerst en vooral een profielfoto toe aan uw bedrijfspagina. Om uw onderneming een gezicht te geven, kunt u een foto van iemand uit uw team als profielfoto gebruiken. Een andere optie is om uw logo te gebruiken.

Plaats ook een omslagfoto online die relevant is voor uw bedrijf. Zorg ervoor dat die de bezoekers van uw pagina aanspreekt door opvallende kleuren of een call to action te gebruiken.

Plaats ook alle belangrijke informatie op uw pagina: wie bent u, welk soort bedrijf bent u, wat is uw website en hoe kan de consument u contacteren? Zo is de bezoeker voldoende geïnformeerd.

Vergeet zeker niet in het stuk 'Over' relevante SEO kernwoorden en links voor uw onderneming te plaatsen. Zo wordt u staat u hoger in de Google-zoekresultaten.

Voeg nu al uw klanten, vrienden en kenissen toe aan uw kringen. Met de kringen van Google+ verdeelt u uw contacten onder in verschillende groepen. Wanneer u iets post op uw pagina kunt u selecteren welke kringen dit bericht te zien krijgen. Zo komt uw content steeds bij de juiste doelgroep terecht!

Gebruik de functies van Google+

Post relevante content op Google+. Hoe relevanter uw content voor uw onderneming en kringen, hoe hoger het aantal zoekopdrachten waarin u opduikt. Zorg er ook voor dat u uw content gericht verspreidt. Stuur de juiste posts naar de juiste kringen.

Google Plus Content

Vergeet ook zeker niet dat posts met een foto aantrekkelijker zijn voor uw vrienden. Hou er ook rekening mee dat u niet enkel promotionele posts mag plaatsen. Deel bijvoorbeeld ook eens een foto van uw team. Dit geeft uw onderneming een gezicht.

Op uw profiel kunt u foto's uploaden. Bovendien kunt u deze op Google+ zelf bewerken. U heeft bijvoorbeeld de mogelijheid om een andere filter over de foto te plaatsen of een kader toe te voegen. Via 'automatische verbetering' wordt uw foto bewerkt zonder dat u zelf veranderingen aan moet brengen.

Klanten kunnen op uw profiel recensies achterlaten. Die verschijnen ook wanneer iemand uw bedrijf opzoekt op Google. Vraag uw klanten zeker om dit te doen: zo heeft u feedback en hebben potentiële klanten een beter beeld van de service die u levert.

Google+ geeft u de gelegenheid om evenementen aan te kondigen op Facebook. U kunt het thema van deze aankondiging aanpassen aan uw evenement. Net als een gewone post kunt u deze aankondiging gericht versturen door de kringen te gebruiken.

Bent u volledig overtuigd?

Wilt u ook onmiddelijk aan uw eigen Google+ pagina beginnen? Maar weet u niet precies hoe? Contacteer ons dan op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Wij helpen u op weg!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01