Sociale media

Tips om meer uit uw YouTube-kanaal te halen

Tips om meer uit uw YouTube-kanaal te halen

Tips om uw YouTube-kanaal te optimaliseren

Als bedrijf dient u niet lukraak video's te posten en te verspreiden. U dient rekening te houden met een aantal zaken om goed te scoren bij uw doelpubliek. Hieronder kunt u enkele bruikbare tips ontdekken.

Heb aandacht voor uw kanaal

Veel bedrijven verliezen uit het oog dat een mooi en verzorgd kanaal wonderen doet. Bezoekers zullen veel langer op uw kanaal blijven en video's bekijken wanneer u sterk aandacht besteedt aan de verzorging van uw videokanaal. Hierbij is het bovendien belangrijk om op dit kanaal een link te plaatsen die de mensen bijgevolg doorverwijzen naar uw website.

Tip: voeg aan uw kanaal links toe naar uw corporate website én andere sociale mediakanalen waarop u actief bent. Zorg voor een mooie omslagfoto en een goede bedrijfsomschrijving.

Zorg voor goede content

Zorg er voor dat de video past bij de doelstellingen van uw bedrijf. Belangrijk hierbij is dat de filmpjes een meerwaarde betekenen voor klanten en prospecten. En dit is net waarrond content marketing draait. De video's die u plaatst moeten dus goede content bevatten.

Ideetjes: instructies geven, product voorstellen,...

Maak uw video aantrekkelijk

Wanneer u ingelogd bent, kunt u uw geüploade video's 'pimpen'. Zo kunt u muziek toevoegen, videoinformatie wijzigen en aantekeningen en ondertiteling toevoegen. Met de 'Aantekeningen' optie kunt u tekstballonen toevoegen evenals klikbare 'spotlights' die u onmiddellijk doorverwijzen naar uw kanaal, een andere video of een afspeellijst.

Push viraliteit

Zorg ervoor dat uw video gedeeld wordt. YouTube video's kunnen eenvoudigd gedeeld worden door sociale mediakanalen zoals Facebook, Google+,... Op die manier zal uw video veel meer mensen bereiken.

Uw video kunt u ook 'embedden' in uw eigen website. Hiervoor klikt u op 'insluiten' waarna u de HTML-code kopieert naar uw website.

Zorg ervoor dat mensen zich abonneren op uw kanaal

Het volgen van een kanaal kunnen we vergelijken met het 'liken' op Facebook en het volgen op 'Twitter'. Zodra u als bedrijf een nieuwe video plaatst of een update doet, zal de abonnee een melding ontvangen. Hierbij is het ook belangrijk om dit kanaal van voldoende content en updates te voorzien.

Een eigen YouTube-kanaal beginnen?

De smaak te pakken om actief te zijn op dit sociaal netwerk maar u weet niet hoe of wat? Neem vrijblijvend contact op via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01