Sociale media

Snapchat: wat is Snapchat en hoe werkt het?

Snapchat: wat is Snapchat en hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Snapchat is een app voor smartphonse. Het unieke aan deze is app is dat de foto's die u naar uw vrienden doorstuurt vanzelf verwijderd worden. Wilt u dat de foto slechts 10 seconden zichtbaar is? Dan stelt u dit in. Uw vrienden zien de foto dan 10 seconden, daarna wordt hij automatisch verwijderd.

Met de app kunt u niet enkel foto's nemen; u kunt er ook captions op plaatsen. Dit is een zin die meer uitleg geeft over de foto. Bovendien kunt u ook op de foto's tekenen. Naast foto's nemen kunt u ook video's versturen naar uw vrienden.

Waarom is Snapchat zo populair?

Mensen houden van Snapchat omdat de foto's verwijderd worden. Het geeft hen de mogelijkheid om foto's te versturen naar vrienden die niet zo flatterend zijn. Zo kunnen ze het moment delen met hun vrienden zonder er nog jaren aan herinnerd te worden.

Snapchat is ook een gemakkelijker en sneller medium om foto's te versturen dan bijvoorbeeld MMS-berichten of Instagram. Wanneer u de applicatie opent, staat uw camera onmiddellijk aan en kunt u onmiddellijk een foto nemen. In een wereld waar snelheid zo belangrijk is, is dit gebruiksgemak essentieel.

Snapchat: app voor smartphones

Controverse

Het systeem van Snapchat is wel niet zo waterdicht als het lijkt. Met Android en iOS is het geen enkel probleem om een screenshot te nemen. De persoon die de foto verstuurde, krijgt dan wel een melding dat er een screenshot genomen werd van de foto.

Een andere manier om de foto te bewaren, is om een foto te nemen van het scherm met een ander toestel. De kwaliteit van de foto is dan wel niet hoog, maar hij blijft toch circuleren. De persoon die de foto verstuurde heeft er in dit geval ook geen flauw benul van dat de foto nog bestaat.

Maar zelfs als u geen van deze manieren gebruikt om een foto te bewaren, kunt u de foto nog terugvinden. Terwijl de foto in het tijdelijke geheugen van uw toestel zit, kunt u hem downloaden. Foto's die al verwijderd zijn kunnen ook nog steeds teruggevonden worden. Met forensische technieken is het mogelijk om deze foto's te reconstrueren.

Wilt u meer weten over Snapchat?

Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld? Contacteer dan social media expert #company#! Wij geven u meer informatie over Snapchat en de andere sociale media. Bel ons vrijblijvend op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01