Sociale media

Hashtags op Instagram vergroten je bereik en het aantal likes

Hashtags op Instagram vergroten je bereik en het aantal likes

We hebben het allemaal wel al eens gezien: een foto op Instagram met een aanzienlijke hoeveelheid likes. Dit komt vooral bij verscheidene merken in de fashionwereld voor. Maar hoe kan je op een simpele manier je bereik vergroten en het aantal likes van een foto verhogen?

Eerst en vooral is het belangrijk dat je een aantrekkelijke foto post. Hoe je de perfecte Instagramfoto kunt creëren, kan je lezen in het blogartikel: de perfecte instagramfoto

Instagram is een tool waar de gebruiker bij elke foto een aantal hashtags kan toevoegen. Een hashtag ziet er zo uit: #. Deze hashtags zorgen ervoor dat je foto’s en video’s en verschillende categorieën worden geplaatst. Geïnteresseerden kunnen dan makkelijk je foto terugvinden. Je kunt maximum zo’n 30 hashtags toevoegen. Toch is het aangeraden om het te beperken tot een drie à vijftal. Een hele alinea vol met hastags ziet er niet zo aanlokkelijk uit.

Een voorbeeld: een bedrijf, gespecialiseerd in events, plaats een foto van hun event en gebruikt de hashtags: #events en #fun.
Deze foto wordt nu in twee verschillende categorieën geplaatst. Ook al volgt de gebruiker jouw Instagramaccount niet, toch kunnen ze je foto vinden en deze liken. Op die manier wordt je bereik vergroot en is er meer kans op nieuwe volgers. 

Verder is het ook zo dat deze hashtags niet alleen op Instagram blijven. Instagram biedt ook de mogelijkheid om de foto te delen op Facebook en andere sociale media kanalen. Daardoor wordt je content die je wilt verspreiden, ontdekt door andere gebruikers die bijvoorbeeld geen Instagramaccount hebben.

Door de juiste hashtags te gebruiken kan je je richten op een specifieke doelgroep en content verspreiden die bij je onderneming past.

Er zijn twee cruciale zaken waarmee je steeds rekening moet houden bij het posten van een Instagramfoto:

  • Kies zorgvuldig de hashtags die je gebruikt
  • Overdrijf niet met het aantal hashtags

Zoekt u naar meer info over andere sociale media kanalen?

Ons team staat klaar om alle vragen te beantwoorden. Vul ons contactformulier in of bel ons via het nummer 056 32 32 01


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01