Sociale media

Recensies verzamelen op uw Facebook pagina

Recensies verzamelen op uw Facebook pagina

Facebook recensies: interessante virale marketingtools

Recensies zijn belangrijke virale marketingtools. Dat ratings belangrijk zijn voor een onderneming is reeds bekend, maar de combinatie met een sociale netwerksite zoals Facebook zorgt voor een extra dimensie. Klantenervaringen zijn heel belangrijk voor uiteindelijke aankoopbeslissingen. Heel wat consumenten hebben het meeste vertrouwen in de mening van andere consumenten, vrienden, familie,... Klantenfeedback speelt dus in vele ondernemingen een belangrijke rol. Hoe meer positieve recensies, hoe meer potentiële klanten overtuigd zullen worden om die onderneming te kiezen.

Facebook versus Google: twee verschillende werelden

Bij sociale netwerken zoals Facebook gaat het niet om het zoeken van informatie, maar om het verbinden van mensen met vrienden. Hierbij gaat het vaak over emoties, terwijl Google gaat over inhoudelijke informatie. Als onderneming moet je niet enkel het serieuze belangrijke nieuws brengen, maar ook updates doen die inspelen op emoties en mensen dus graag delen. Zorg voor een sociaal-vriendelijke content die mensen graag delen, alleen op die manier kunt u een viraal effect krijgen.

Volgens Frankwatching.com starten mensen vaak hun informatiezoektocht via hun netwerk op sociale media. Succes op internet bestaat de volgende jaren niet alleen meer uit zoekmachine-optimalisatie en sterke content. Inspelen op emoties, het virale aspect en het begrijpen van vriendennetwerken wordt minstens zo belangrijk. Google heeft deze trend ook ontdekt en heeft sinds 2011 een eigen sociaal media kanaal, nl. Google Plus.

Facebook recensies: een ander effect dan Google Plus recensies

Zowel Facebook recensies als Google Plus recensies zullen een groot publiek bereiken. Beiden doen het elk op hun eigen manier. De Google Plus recensies beïnvloeden de ranking in Google zelf, terwijl de Facebook recensies hierop geen invloed hebben. Statistische feiten uit 2013 (bron: www.emerce.nl) tonen ons dat Facebook nog steeds veel meer gebruikers kent dan Google+. Dit betekent niet dat het beter is om enkel recensies via Facebook te krijgen. Aangezien beoordelingen op Google Plus een invloed hebben op de ranking in Google zelf, zult u via deze weg ook heel wat bezoeker en dus potentiële klanten bereiken.
Welk een sociaal mediakanaal u ook gebruikt, recensies zijn tegenwoordig onmisbaar!

Op Facebook wordt de algemene sterrenbeoordeling weergegeven onder de naam van het bedrijf. Deze beoordeling springt dus onmiddellijk in het oog en zal de internetgebruikers onbewust beïnvloeden.

Recensie plaatsen op Facebook

Hoe plaatst u een recensie via dit kanaal? Ga naar de Facebook pagina van het bedrijf dat uw wilt recenseren en scroll naar beneden. Rechts op de tijdlijn zult u de recensie-box vinden. U kan onmiddellijk een sterrenbeoordeling geven en uw recensie opmaken.

Doe zelf de test en voeg een recensie toe!

Wenst u onderstaande even uit te proberen?  Surf even naar onze Facebook pagina via http://www.facebook.com/publi4u en schrijf een recensie op onze pagina.

Bekijk onderstaande video: hoe een recensie toevoegen

Zin om recensies te verzamelen via uw Facebook bedrijfspagina?

Publi4u wilt u graag verder helpen bij het opmaken van een Facebook bedrijfspagina. Op die manier kunnen we u ondersteuning bieden op vlak van online communicatie en kunnen we u helpen bij het verzamelen van Facebook recensies. Contacteer ons telefonisch via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01