Sociale media

Sociale media marketing, een vorm van word-of-mouth

Sociale media marketing, een vorm van word-of-mouth

Wat is sociale media marketing?

Sociale media marketing (SMM) laat u toe om via sociale netwerken verkeer naar uw website te creëren ofwel om aandacht te trekken. Het is in feite een nieuwe vorm van word-of-mouth ofwel mond-tot-mondreclame. Andere sociale mediagebruikers delen uw boodschap omdat ze uw ondernemig vertrouwen of omdat ze reeds positieve ervaringen met u gehad hebben. Andere sociale media gebruikers vertrouwen eerder op de mening van de medemens dan reclame die vanuit het bedrijf verkondigd wordt.

De voordelen van SMM

Sociale media kennen een enorm bereik

Een eigen bedrijfspagina is onontbeerlijk om een nieuw publiek te bereiken. Het merendeel van de consumenten heeft een eigen profiel op één of meerdere sociale netwerken. Als bedrijf is het dus op die plaatsen dat u harten van consumenten kunt veroveren!

Extra website traffic

Sociale media gebruikers die uw bedrijf interessant vinden, zullen snel geneigd zijn om de website te bezoeken. Wie sociale media marketing goed aanpakt, mag zich verwachten aan meer bezoekers op z'n site. Zorg er dus voor dat u interessante content aanbiedt en de consument weet blijven te boeien!

Versterken van bedrijfsimago

Sociale media bieden u de mogelijkheid om uw naamsbekendheid te vergroten en uw imago een boost te geven.

Betere segmentatie op doelgroepen

Sociale media marketing voor targetting

Sociale media bieden u een beter inzicht in de interesses en behoeften van consumenten. U kunt segmenteren op doelgroepen zoals klanten, prospecten, ambassadors,... Twitter en Google Plus laten gebruikers bijvoorbeeld toe om lijsten met contacten samen te stellen. Wanneer u dan een boodschap wenst uit te sturen kan u aanduiden welke doelgroep deze boodschap moet zien.

Lokale zichtbaarheid

Online kan u de fysieke locatie van uw bedrijf bekendmaken door de adresgegevens op uw pagina te plaatsen.

Waardevolle content leveren voor SEO

Niet enkel uw website kan u optimaliseren op goed te scoren in zoekmachines, ook uw sociale media activiteiten hebben hierop een invloed. Sociale media helpen u om waardevolle content te verspreiden en interesse op te wekken. Eens deze interesse is, zal men snel geneigd zijn de content opnieuw te delen. Content die vaak gedeeld wordt, beschouwt Google als relevant. Kortom, sociale signalen zijn voor Google ook een belangrijke factor in het bepalen van de ranking binnen de zoekresultaten.

Goedkope manier van marketing

Sociale media zijn tenslotte een interessant alternatief om awareness te creëren. Traditionele reclamecampagnes kosten vaak handen vol geld. Bij een strategisch gebruik van sociale media kan u eenvoudig en goedkoop de gewenste resultaten bereiken.

Hulp nodig voor uw sociale media marketing?

Social media expert #company# is uw ideale partner! Samen kunnen we uw sociale media activiteiten via een goed strategisch plan in goede banen leiden. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01