Sociale media

LinkedIn: verborgen mogelijkheden

LinkedIn: verborgen mogelijkheden

LinkedIn: meer dan recruitment

LinkedIn staat vooral bekend als een medium om het zakelijke netwerk te onderhouden. Via LinkedIn kan u gemakkelijk nieuwe contacten opzoeken en toevoegen aan uw netwerk. Maar LinkedIn is veel meer dan dat! U kan LinkedIn niet vergelijken met bijvoorbeeld Twitter, want LinkedIn draait veel meer om langdurige relaties opbouwen en niet om instant interactie. 

LinkedIn kan deel uit maken van uw marketingcampagne. Volgens LinkedIn geeft 88% van de leden aan geïnteresseerd te zijn in het volgen van een bedrijfspagina. En uiteraard is LinkedIn geschikt voor uw recruitment, maar leden interesseren zich ook in nieuwe ontwikkelingen, producten, diensten, … Probeer aan de hand van regelmatige statusupdates betrokken te blijven met uw volgers. Een gemiddeld LinkedIn-lid is tevreden met slechts twee status updates per week (bron: LinkedIn).

Profileer u als expert op LinkedIn

Maak van de gelegenheid gebruik om uw volgers te overtuigen van uw kennis en expertise. Zoals eerder aangehaald kan u statussen gebruiken om interessante artikels of trends te delen. U kan ook gebruik maken van LinkedIn Groups om verder te discussiëren met mensen uit het vakgebied en geïnteresseerden. Als uw volgers uw content appreciëren, zit de kans er in dat ze uw berichten zullen delen en zo gaat de bal aan het rollen.

Vul uw LinkedIn-pagina volledig aan

Als bedrijf kan u zichzelf voorstellen op uw bedrijfspagina bij het ‘About’-onderdeel. Daar kan u een korte omschrijving geven van uw bedrijf. Verder kan u uw specialiteiten, website, bedrijfsgrootte, industrie, stichting, … verder aanvullen. Het is aangeraden om dit zo volledig mogelijk te doen.

Voor een bedrijf is het interessant om de Product-tab aan te vullen. Hier kan u een overzicht geven van alle producten of diensten van uw bedrijf. Het overzicht geeft een korte omschrijving van het product of dienst weer met een foto. Wanneer er op een product/dienst geklikt wordt, krijgt de bezoeker meer informatie te zien. Hij krijgt ook de kans om het product of dienst aan te raden aan andere bezoekers door op ‘Recommend’ te klikken. 

LinkedIn toevoegen aan uw sociale media?

U bent ervan overtuigd dat LinkedIn nog veel in zijn mars heeft? U kunt als een van de eersten mee zijn met deze groeiende sociale media trend! Neem dan contact op met #company# via 056/32.32.01 of vul het contactformulier in. Wij kunnen u helpen!

Bezoek ook eens ons LinkedIn-profiel!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01