Sociale media

Een snapchathandleiding voor volwassenen

Een snapchathandleiding voor volwassenen

Heel veel jongeren gebruiken Snapchat. Volgens de oudere generatie is Snapchat een app voor pubers. Maar dat hoeft het niet per se te zijn. Deze handleiding toont aan dat men op een eenvoudige manier kan snappen.

Stap1 - Installeer de app en maak een profiel

Snapchat is een app en is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De app kan je volledig gratis downloaden. Nu kan je een profiel aanmaken. Dit kan je doen door op het witte spookje te drukken. In de rechterbovenhoek kan je een tandwiel terugvinden. Dit zijn de instellingen van de app. 

Stap 2 - Snapchat gebruiken

Snapchat bestaat uit drie schermen. Bij het openen van de app, kom je altijd terecht op het scherm waar je foto’s en video’s kunt maken. Zoals de meeste smartphones, kan je de camera aan de voor- of achterkant gebruiken. Dit kan je veranderen door te klikken op het icoontje in de rechterbovenhoek of door twee keer kort na elkaar te drukken op het scherm zelf.

Stap 3 - Foto’s en video’s

Foto’s en video’s worden gemaakt met de cirkel onderaan het scherm. Om te filmen blijf je op de cirkel drukken. Laat je los, dan wordt de opname gestopt. Snapchat beperkt video’s tot tien seconden.

Stap 4 - Filters

Je kan ook verschillende filters toevoegen aan je foto of video. Om dit te doen, moet je naar links swipen. Snapchat beschikt over verschillende soorten filters: kleurenfilter, geofilter, temperatuurfilter,…

Stap 5 - Tekst

Aan elke foto of video kan je tekst toevoegen. Dit kan je doen door een keer te drukken op het scherm. Je toegevoegde tekst wordt dan weergegeven in een zwarte balk. Met de ‘T’ bovenaan het scherm kan je de vorm van je tekst veranderen en de zwarte balk verdwijnt. Om emoticons toe te voegen, klik je op het post-it-icoontje naast de ‘T’. Het potloodje in de hoek zorgt er voor dat je ook tekeningen kunt maken in verschillende kleuren.

Stap 6 – Vrienden toevoegen

Om nieuwe contacten toe te voegen, klik je op het spookje bovenaan. Daar zie je een categorie ‘vrienden toevoegen’. Druk je daarop, dan heb je verschillende mogelijkheden om nieuwe vrienden toe te voegen.

 Stap 7 – Mensen die je zeker moet volgen

De meeste mensen die geen Snapchat gebruiken, geloven dat niemand uit hun vriendenkring deze app gebruiken. Maar het maakt eigenlijk niet uit welke leeftijd je hebt. In elke vriendenkring zijn er wel een aantal personen die actief zijn op Snapchat. Je account op Snapchat wordt ook gekoppeld aan je telefoonboek. Op die manier kan je snel zien wie allemaal Snapchat heeft. Verder is het ook leuk om andere gebruikers te volgen.

Hieronder een aantal profielen die je kan volgen:

  • Tanja Dexters - BV (gebruikersnaam: tanjadexters)
  • Britt Valkenborghs – werkt bij VTM Nieuws (gebruikersnaam: bvalkenborghs)
  • Peter Van de Veire – MNM-presentator (gebruikersnaam: petervandeveire)
  • Hannes Coudenys – man achter Ugly Belgian Houses (gebruikersnaam: hannes_bhc)
  • Charlotte Leysen – presentatrice bij Ketnet (gebruikersnaam: charlotteleysen)

Snapchat is een app voor jong en oud. Het blijft actueel en vernieuwend. Het is zeker eens de moeite om het uit te proberen.

Heb je vragen over andere sociale media kanalen?

Contacteer ons dan vrijblijvend via het nummer 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01