Sociale media

Facebook bestaat 10 jaar!

Facebook bestaat 10 jaar!

The Facebook: een straf idee van Harvard-studenten

'The Facebook' werd in 2004 opgericht als een digitaal smoelenboek voor de Harvard universiteit. Al snel volgden andere universiteiten en het woordje 'The' verdween. In 2006 werd Facebook opengesteld voor het grote publiek. Tegenwoordig zijn meer dan een miljard gebruikers actief op Facebook. Velen daarvan (bijna een miljard) gebruiken dit sociale netwerk via hun smartphone of tablet. Ze delen er vakantiefoto's, persoonlijke informatie, statusupdates,... Ooit werd er een film gemaakt over het Facebook-verhaal, The Social Network (bekijk de trailer).

De visual hieronder geeft u een beknopt overzicht van wat Facebook in die tien jaar waargemaakt heeft. Bovendien ziet u de evolutie weer van het aantal gebruikers die enorm stijgt vanaf 2007. Uiteraard zijn we benieuwd naar wat Facebook ons in 2014 zal bieden!

10 jaar Facebook overzicht evolutie(easel.ly)

Het succes van Facebook in gevaar?

Mensen zijn van nature nieuwsgierige wezens en gluren doen ze graag. Via Facebook kunnen ze op eenvoudige en snelle manier meer te weten komen over vrienden, bedrijven, ... Ook contacten houden met vrienden droeg bij tot het grote succes. Met één muisknop kunt u verhalen van mensen volgen, al bevindt u zich aan de andere kant van de wereld. Facebook bood haar gebruikers heel wat voordelen waardoor het aantal enorm steeg door de jaren heen.

Maar tegenwoordig bevindt er zich op het internet de trend van anonieme sociale netwerken.  Deze trend gaat in tegen alles waarvoor Facebook staat en past bijgevolg bij de bezorgdheid omtrent privacyschending. Het is afwachten hoe Facebook hiermee zal omgaan. De anonieme toer zullen ze in elk geval nog niet direct volgen, integendeel, via de komst van Social Graph Search wordt het voor de gebruikers nog gemakkelijker om persoonlijke informatie van vrienden te vinden. Zo kan men bijvoorbeeld zoeken naar vrienden die 'reizen leuk vinden',...

Een Facebookpagina op poten zetten en delen in het succes?

Heeft u nog geen Facebookpagina voor uw bedrijf? Onderneem dan snel actie en bel ons vrijblijvend op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. We helpen u graag met het opmaken van een pagina om het succes van uw bedrijf op sociale media te versterken.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01