Sociale media

Facebook marketing: tips om uw pagina te optimaliseren

Facebook marketing: tips om uw pagina te optimaliseren

Houd uw pagina interactief en volledig

Als u aan marketing doet, wilt u relaties opbouwen met uw klanten en deze ook onderhouden. Om uw klanten geïnteresseerd te houden, moet u zorgen dat u ze interactieve content geeft. Plaats regelmatig foto’s of video’s bij uw berichten, dit is veel aantrekkelijker dan enkel tekst.  Maak gebruik van de omslagfoto op uw pagina: de foto moet de kern van uw bedrijf voorstellen. Verander deze regelmatig om alles nieuw en fris te houden. Zorg dat uw pagina volledig voorzien is van alle informatie die de bezoekers willen zien: adressen, telefoonnummers, openingsuren, website, fotogalerij, link naar andere sociale media, etc.

Focus u niet op verkeerde zaken

Vele bedrijven denken dat als ze veel likes hebben of veel berichten posten, ze aan succesvolle Facebook marketing doen. Dit is echter niet altijd correct. Het feit dat u veel likes heeft, wilt niet zeggen dat veel mensen nog werkelijk kijken naar uw pagina. Velen kijken na het klikken op de vind-ik-leuk-knop niet meer naar de betreffende pagina. Volgens de marketing pagina van Facebook gebeurt de interactie tussen u en uw fans voor 85% via het nieuwsoverzicht! Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u uw fans moet bombarderen met berichten zodat u opvalt tussen al het ander nieuws … Probeer een regelmaat te vinden in het publiceren van berichten, maar overdrijf zeker niet.

Facebook marketing: ontdek alle mogelijkheden

Facebook Insights is speciaal gemaakt zodat u als bedrijf de acties en reacties op uw pagina kan volgen. Op deze pagina ziet u alle effecten van uw posts. U kan zien hoeveel mensen u heeft bereikt en hoeveel mensen hierop hebben gereageerd door bijvoorbeeld te liken of te delen. Dit is allemaal nuttige informatie die u niet kan negeren. Het helpt u inzien welke content succes heeft en welke niet.

Wilt u hulp bij het opzetten van uw Facebook marketing?

U kan steeds beroep doen op onze kennis en expertise als marketingbureau. Wij helpen u stap voor stap met uw Facebook marketing. Contacteer ons vrijblijvend per telefoon via 056/32.32.01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01