Sociale media

Een professioneel LinkedIn-profiel aanmaken en onderhouden

Een professioneel LinkedIn-profiel aanmaken en onderhouden

In de businesswereld heeft bijna elke professional er een. We spreken over een LinkedIn-profiel. Met deze tool wordt je curriculum vitae eigenlijk online geplaatst. Een CV op papier meebrengen naar een sollicitatie is echter nog altijd een aanrader. Maar hoe maakt men een professioneel LinkedIn-profiel aan?

In dit artikel zijn een aantal tips te vinden die je kunnen helpen om een professioneel LinkedIn-profiel aan te maken. Zeker voor beginnende ondernemers en pas afgestudeerden is dit zeer interessant.

Tip 1 - Profielfoto

Net zoals in het echte leven en als je gaat solliciteren is de eerste indruk zeer belangrijk. Op LinkedIn is dit niet anders. Kies dus een deftige profielfoto die recent werd genomen. Vermijd foto’s die gemaakt werden op vakantie of bij het uitgaan.

Tip 2 – Volledigheid

Zorg ervoor dat je profiel compleet is ingevuld. Goede content is belangrijk, zoals je persoonlijke gegevens. Maar ook een beschrijving toevoegen aan je vorige jobs, kunnen je profiel vervolledigen. Probeer dus een leeg profiel te vermijden.

Tip 3 – Netwerken

LinkedIn is de perfecte tool om je netwerk uit te breiden en te onderhouden. Je eigen connecties kunnen je doorverwijzen naar profielen die interessant kunnen zijn voor je carrière. Probeer dus zoveel mogelijk connecties te verzamelen. Let er wel op dat je die nieuwe connecties ook kent. LinkedIn beschikt over een goede zoekfunctie zodat je makkelijk mensen en bedrijven op naam kunt vinden.

Tip 4 – Groepen

Er bestaan veel verschillende groepen op LinkedIn. Sommige zijn privé, andere zijn toegankelijk voor het publiek. Ga op zoek naar een groep die je interesseert. LinkedIn geeft verscheidene groepen weer die passen bij je interesses. Binnen de groep kan je vragen stellen of reageren op een discussie. Jezelf promoten doe je beter niet. Probeer een meerwaarde te zijn voor de groep.

Tip 5 – Update

Het is belangrijk dat je profiel up-to-date is. Pas dus regelmatig je profiel aan. Heb je een bepaald project uitgevoerd of ben je verandert van job? Ga dit dan ook toevoegen en aanpassen op je online profiel. Er zijn veel bedrijven die op zoek gaan naar nieuwe werkkrachten via LinkedIn. Als ze jouw veroudert profiel tegenkomen, dan is de kans groot dat ze snel wegklikken.

Nog vragen over LinkedIn?

Ons team helpt u verder op weg! Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01