Sociale media

Wat is Facebook Live? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat is Facebook Live? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Het nieuwsoverzicht van Facebook is een verzameling van verhalen, foto’s, video’s, check-ins en gevoelens, het is een soort van digitale krant die op je is afgestemd. Nu wordt hier een nieuwe feature aan toegevoegd, namelijk Facebook Live. Dankzij Facebook Live is het nu makkelijker dan ooit voor iedereen met een smartphone om mee op de kar te springen rond het live streaming gebeuren.

Wat is Facebook Live?

Facebook Live is een nieuwe functie die je kan gebruiken bij het updaten van je status. Na het live kunnen delen van foto’s en gedachten kan je dit nu ook met video’s.  Deze functie geeft gebruikers de mogelijkheid om gebeurtenissen live uit te zenden en te delen met hun netwerk, hierbij kan men ook onmiddellijk feedback ontvangen. Livestreams zijn natuurlijk geen nieuwe uitvinding, er bestonden reeds applicaties zoals Meerkat en Periscope die dit mogelijk maakten. Facebook Live is reeds enige tijd beschikbaar geweest, maar dit was slechts voor een beperkt aantal gebruikers, dit ging dan vooral om beroemdheden en grote merken. Nu deze functie voor het grote publiek beschikbaar is zullen er bijgevolg heel wat meer live video’s op jouw tijdlijn verschijnen. 

Wat zijn de voordelen van Facebook Live?

  • Er is meestal reeds een grote fan base aanwezig op Facebook waardoor de livestream hier makkelijker zal worden opgepikt.
  • De video’s blijven bestaan op Facebook indien je dit wenst. Ze blijven aanwezig op je tijdlijn alsof het een gewone video post was.
  • Je kan zelf op voorhand aanduiden wie je publiek is. Je kiest zelf wie de uitzending wel of niet mag zien, zo kan je bijvoorbeeld enkel voor vrienden en familie een uitzending geven.
  • De filter op het nieuwsoverzicht zorgt voor een sneller bereik.
  • Je kan je abonneren op iemand en zo push notificaties ontvangen.
  • Facebook verstuurt enkel push notificaties aan personen die recent in contact kwamen met de pagina. Dit zal er voor zorgen dat mensen zich hier niet aan zullen ergeren als ze een pagina of een bedrijf jaren geleden ‘geliked’ hebben en er momenteel niet echt meer mee bezig zijn.
  • Alle kijkers zijn geregistreerde gebruikers, zo kan er meer data en informatie over het kijkgedrag verzameld worden, dit is natuurlijk zeer interessante informatie voor adverteerders.

Wat zijn de nadelen van Facebook Live?

  • Facebook Live is een netwerk-specifieke streaming tool, terwijl er andere tools voorhanden zijn die onafhankelijk werken. Bijgevolg kunnen de video’s enkel op Facebook gedeeld worden, maar door het grote aantal Facebook gebruikers wereldwijd vormt dit wellicht geen groot probleem. 
  • Facebook heeft geen grote zoekmachine zoals je op Youtube kan terugvinden.

Wens je nog meer informatie over andere sociale media kanalen? Dat kan!

Wij kunnen je helpen! Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01