Internet marketing

Inbound versus outbound marketing

Inbound versus outbound marketing

Wat is inbound marketing

Inbound marketing (of pull marketing) staat voor marketing op basis van toestemming. Hierdoor heeft de consument de volledige controle. Het is een vorm van pull-marketing die tot doel heeft om via het internet potentiële klanten aan te trekken. Hiervoor worden zoekmachines, websites, blogs en sociale media gebruikt.

Concreet houdt deze strategie in dat uw bedrijf of winkel op het internet gevonden wordt door potentiële klanten, net op het moment dat zij u nodig hebben. Het is gebaseerd op content die hen dus aantrekt en blijft voeden totdat zij bereid zijn een aankoop te doen.

Hoe werk inbound marketing?

Inbound marketing combineert drie belangrijke zaken op het gebied van online marketing: content marketing (blogs, video's, e-books,...), sociale media marketing (Facebook, Pinterest, Google+, fora,...) en zoekmachine marketing (linkbuilding, keyword analysis,...). U publiceert dus bijvoorbeeld blog artikels, die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines én die verspreid worden via sociale media. Wanneer de blogs waardevol zijn voor de lezer, dan zullen zij dit lezen op uw website. Hierdoor wordt de stap kleiner om hen om te toveren tot een lead (vb. nieuwsbriefinschrijving).

In het inboud marketingproces worden vier fases doorlopen:

  • Fase 1: bezoekers naar de website lokken
  • Fase 2: websitebezoekers converteren naar leads
  • Fase 3: leads omzetten in klanten
  • Fase 4: dit proces meten en vervolgens bijsturen

Wat is outbound marketing

Outbound marketing is het tegenovergestelde van inbound marketing die berust op permissie. Deze marketingvorm kunnen we omschrijven als 'push marketing' waarbij de marketeer informatie pusht naar potentiële klanten. Denk maar aan direct mail, telemarketing, advertenties op televisie,...

inbound (pull) versus outbound (push) marketing

Meer informatie of advies nodig?

#company# is dankzij haar jarenlange ervaring specialist op vlak van communicatie. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01