Andere

IT de toekomst ! 10 trends uit de sector

IT de toekomst ! 10 trends uit de sector

Op nummer 1: Cloudcomputing

Cloudcomputing is momenteel de belangrijkste trend. Het principe van cloudcomputing is eigenlijk eenvoudig uw computerkracht of software bevindt zich niet op een welbepaalde plaats, maar ergens anders: 'tussen de wolken' (in the clouds). Weet u misschien van waar uw water of stroom komt ? Zo is het dan ook onbelangrijk waar de computersystemen of -toepassingen die u gebruikt zich bevinden. Ze zijn van niemand en van iedereen tegelijk. Een typische cloudomgeving wordt gedeeld door meerdere bedrijven, die maken dan gebruik van een public cloud. Waar éénzelfde structuur wordt aangeboden aan de klanten en dit over het internet.

Op nummer 2: De iPad

De lancering van de iPad had een enorme inpact op de sector. De tabletcomputers bestaan al een tijdje maar zijn nu pas met de komst van de iPad niet meer weg te denken. Het gemak dat die met zich meebrengt is niet in te schatten. Het werd een musthave voor vele managers door zijn vele voordelen. Zo heeft de iPad de voordelen van een smartphone en die van de notebooks. Je kunt hem met veel gemak overal meenemen en gebruiken. 

Op nummer 3: Virtualisatie

Magie ? Met virtualisatie bedoelen we het gebruiken van meerdere besturingssystemen op het zelfde moment op één computer. Het is heel gemakkelijk en het brengt meer flexibiliteit in de IT-structuur. 

Op nummer 4: Mobiele Apps

De populariteit van de iPhone heeft voornamelijk te maken met de achterliggende winkels met applicaties. Bv. de CNN app waar je het nieuws live kunt verkrijgen en foto's of videos kunt bekijken. Een app is een programma voor je smartphone. De meest populaire apps zijn waarschijnlijk de mobiele ondersteuning van Twitter en Facebook. Apple beschikt over een Appstore waar je verschillende apps of applicaties kunt verkrijgen voor je iPhone.

Op nummer 5: De Android

Android is een besturingsysteem die je vindt op de smartphones. Android is de goedkoopste en wordt dan ook veel gebruikt. 

Op nummer 6: Mobiel Internet

We werken nu meer en meer thuis en onderweg en daarvoor heb je mobiel internet nodig. Je kunt het overal en wanneer je maar wilt. Het is de laatste jaren heel populair geworden vooral door de opkomst van de smartphones. 

Op nummer 7: Facebook en Twitter 

Facebook en Twitter zijn de nieuwe hype van het moment! Bijna iedereen gebruikt Facebook en Twitter volgt daarbij. De sociale netwerksites zijn in een mum van tijd heel populair geworden en zullen dat nog een hele tijd blijven. 

Op nummer 8: Software as a service

Saas is als het ware één van de wolken van cloudcomputing en is een software die als een online dienst wordt aangeboden. De gebruiker moet de service niet aanschaffen maar kan die wel gebruiken. Saas staat voor Software as a service.

Op nummer 9: Green IT

De persberichten in onze mailbox met de woorden 'green' of 'groen' in het onderwerp daalt. Maar zoals de meeste trends op hun retour worden ze relevanter voor bedrijven. Voor de bescherming van het milieu maar eerst en vooral om te besparen op hun elektriciteitsfactuur. 

Op nummer 10: Videoconferencing

Videoconferencing was niet zo populair, het was niet gebruiksvriendelijk en had een slechte beeld-en klankkwaliteit. En wanneer je een goede kwaliteit wou moest je ervoor betalen. Maar nu is de technologie verbeterd en de prijzen zijn gedaald. Videoconferencing is de ideale oplossing bij niet te voorziene problemen. Bv. Uitbarsting van een vulkaan of andere omstandigheden die vliegreizen onmogelijk maakt. 

 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01