Andere

PC-bouwer HP stapt uit de business

PC-bouwer HP stapt uit de business

De software die HP verkreeg door de overname van Palm in 2010 vormde de basis voor het WebOS. De troeven van het besturingssysteem bestonden voornamelijk uit een innovatief multitasking- messagingsysteem. Jammergenoeg werd al heel snel na de lancering van de Touchpad opgemerkt dat de software niet volledig op punt stond.

De nieuwe CEO beloofde dan snel updates maar de komst ervan is nu wel heel onzeker. 

Een grote voorraad van de producten brengt dan ook de nodige problemen met zich mee zo zal het bedrijf hiervoor 100 miljoen dollar moeten afschrijven.

Vaarwel Pc-markt

Bij de beslissing om te stoppen met de productie van pc's sluit de nieuwe CEO Leo Apotheker zich aan bij de visie van Steve Jobs dat tablets een ‘post-pc’-tijdperk inluiden. Waar de verkoop van pc's onbelangrijk is tegenover die van mobiele toestellen.

Het zoeken van een overnemer zorgt ervoor dat HP niet onmiddelijk de stekker zal uittrekken bij hun pc-afdeling of overwegen om de Personal Systems Group als zelfstandige spin-off neer te zetten. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren daar er geen termijn bekend is waarin HP een beslissing zal nemen. 

Voor velen lijkt het vreemd dat de grootste pc-bouwer ter wereld ermee wil stoppen.Maar er heerst veel onzekerheid binnen de pc-markt is dit door het tablet-effect of heeft dit te maken met de economische problemen. Men is ervan bewust dat veel verkopen niet noodzakelijk betekent dat er veel winst is. 

Transformation in progress.... voor HP

HP zou zich graag profileren als een bedrijf die zich concentreert op diensten en software zoals IBM. Om dit op een optimale wijze te kunnen doen besloot HP om Autonomy, een Brits softwarebedrijf die gespecialiseerd is in databankapplicaties, over te nemen voor 7 miljoen dollar. 

Zorg dat uw website klaar is voor de toekomst: kies voor een mobiele website

Als webdesignbureau kijken we altijd vooruit naar wat de toekomst zal brengen.  Vandaar dat we ons specialiseren in de ontwikkeling van databasegestuurde websites die op zowel pc's goed zichtbaar zijn als op mobiele apparaten zoals Iphone, tablet pc's, Blackberry,...

Voor een vrijblijvende babbel, contacteer ons via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01