Andere

Geen lancering van iPhone 5

Geen lancering van iPhone 5

De voordelen zullen in games merkbaar zijn. Die kunnen nu ook draadloos naar een Apple TV en dus op groot scherm gestuurd worden. De nieuwe telefoon is op 28 oktober verkrijgbaar. In de VS is deze al verkrijgbaar vanaf 14 oktober.

De luisterende assistent : Siri

De grote vernieuwing van de iPhone 4S wordt Siri, dit is een spraakgestuurde assistent die op basis van vragen informatie opzoekt. Bijvoorbeeld als men de vraag stelt "Welk weer wordt het vandaag?" en Siri zal antwoorden door het weerbericht te tonen. Of bijvoorbeeld "Maak me wakker om 6 uur 's morgens" dan wordt het alarm ingesteld om 6 uur.

Siri draait enkel op de nieuwe iPhone en dus niet op de bestaande modellen. Nu kan dit enkel in het Engels maar Duits en Frans krijgen snel ondersteuning, andere talen volgen.

Snellere graphics

De nieuwe iPhone wordt aangedreven door de A5-chips, dezelfde duelcore system-on-a-chip die ook in de iPad zit. Deze zorgt voor snellere grafische prestaties. Nog een voordeel is een betere batterijduur. De 4S is uitgerust met een nieuwe antenne die intelligent kan schakelen om op die manier het probleem bij het vorige iPhonemodel uit te schakelen.

4G

Er zal maar één versie komen van de iPhone 4S die zowel CDMA- als GSM-compatibel is, en ook met een snelheid van 14,4 Mbps kan downloaden. Dat is tweemaal sneller dan de iPhone 4.

Ook de camera kreeg een upgrade naar 8 megapixels. Meerdere snufjes zoals een betere back-illuminated sensor en een lens met een diafragma van f/2.4. Deze snufjes zouden ervoor moeten zorgen dat de camera beter presteert. Apple beweert dat de iPhone 4S sneller foto's maakt dan concurrenten.

Oude iPhones blijven nog op de markt

Apple zal de oude modellen nog niet afvoeren. De iPhone 3GS wordt in de VS het goedkoopste model voor 49 euro en een telecomcontract. De iPhone 4 zal ook in het assortiment blijven. Door de oudere modellen te behouden heeft Apple een uitgebreider aanbod, dat ook uit goedkopere modellen bestaat.

De goedkoopste iPhone wordt bij ons de 3GS met 8 GB voor 379 euro. De iPhone 4 met 8 GB kost bij ons 529 euro. De exacte prijzen voor de iPhone 4S zijn momenteel nog niet gekend maar zullen waarschijnlijk lijken op de prijskaartjes die tot vandaag bij de iPhone 4 horen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01