Website

Waarom is eye tracking belangrijk voor uw website?

Waarom is eye tracking belangrijk voor uw website?

Wat is eye tracking?

Eye tracking is een techniek om te onderzoeken in welke richting de blik van een persoon gaat. Dit wordt gedaan met behulp van een eye tracker. Op basis van deze metingen wordt dan een heat map opgesteld. Dit is een beeld waarop de gebieden waarnaar de blik ging, ingekleurd zijn. Er worden drie kleuren gebruikt voor een heat map: groen, geel en rood. De groene gebieden kregen de minste aandacht, de rode gebieden de meeste.

Op basis van deze heat maps kunnen we conclusies trekken over de lay-out van een website. We zien of de gebieden die de meeste aandacht zouden moeten krijgen ook echt de meeste aandacht krijgen. Als dit niet het geval is, kan de website aangepast worden om het gewenste effect te bereiken.

Eye-tracking

Wat heeft eye tracking onderzoek ons geleerd?

Uit de resultaten van eye tracking onderzoek kunnen we enkele algemene conclusies trekken:

  1. Mensen bekijken een website in F-vorm. Ze beginnen linksboven, waar in de meeste gevallen het logo van het bedrijf staat. Het is dus altijd aangeraden om het logo van uw onderneming linksboven te plaatsen.
     
  2. Doordat mensen in F-vorm lezen, negeren ze meestal de rechterkolom. Een tweede reden waarom de rechterkolom genegeerd wordt, is dat hier vaak advertenties staan. Plaats dus geen belangrijke informatie in de rechterkolom. De kans is klein dat uw bezoekers deze informatie lezen.
     
  3. De focus van een bezoeker ligt op het midden van de pagina. Plaats dus hier de belangrijkste informatie.
     
  4. De aandacht van een bezoeker gaat meestal onmiddellijk naar de foto's. Hierdoor verdwijnt de tekst naar de achtergrond, terwijl deze eigenlijk belangrijker is dan de foto's. Als u foto's gebruikt, zorg er dan voor dat ze de aandacht op de tekst richten.
     
  5. De call-to-action moet het belangrijkste element op de homepagina van uw website zijn. Zet deze dus extra in de kijker en zorg dat ze niet overklast wordt door andere elementen.

Wilt u een website die in het oog springt?

Dan maakt webdesign- en grafisch bureau #company# die voor u! Contacteer ons nu op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01