Website

Responsive webdesign: the golden ticket to success!

Responsive webdesign: the golden ticket to success!

Responsive webdesign

Responsive webdesign houdt in dat uw webpagina optimaal wordt weergegeven op mobiele apparaten. Zo worden er dus verschillende versies van één website ontwikkeld, specifiek voor het apparaat waarop u wenst te surfen. Kort gezegd: uw website past zich aan naargelang de grootte van het scherm waarop het wordt weegegeven.

Beschikt u niet over mobiele apparaten maar wil u toch eens zien wat het resultaat is als uw klanten uw webpagina zien op hun smartphone of tablet? Versmal uw browservenster aan een van de hoeken en zie wat er gebeurt met de website. Responsieve websites passen zich automatisch aan aan de grootte van het browservenster.

Vecino website

Misverstanden rond deze term

Er komen toch enkele misverstanden aan het licht rond deze term. Sommige mensen denken dat als u een applicatie heeft, u geen responsive webdesign nodig heeft. Mensen geven meer een voorkeur aan een mobiele site. De applicatie mag dus geen vervanging zijn van de website. Want de meeste mensen geven nog altijd een voorkeur aan een browser als het om effectief nieuws gaat. Bovendien weet niet iedereen van het bestaan van uw applicatie af.

Waarom is het belangrijk?

Sinds de komst van de smartphones en tablets gebruiken mensen steeds meer hun mobiele apparaten om op het web te surfen. Zo kunnen ze het World Wide Web raadplegen op elk moment en op elke plaats. Net daarom is het belangrijk om uw website van een responsive design te voorzien.

De grote voordelen van een responsive webdesign:

  • Dankzij responsive webdesign hoeft u niet constant inzoomen en scrollen om de gewenste informatie te raadplegen.
  • De gebruikerservaring verhoogt hierdoor aangezien de surfer het gemak ervaart van het raadplegen van uw website op mobiele toestellen.
  • Het is ook een manier om aan uw klanten te tonen dat u met uw tijd meegaat.

Uw website ook van responsive webdesign voorzien?

Om uw bestaande website responsive te laten maken bent u bij website bouwer Publi4u aan het juiste adres.  Geef ons telefonisch een seintje via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01