Website

Een hoge positie in zoekmachines dankzij deze 5 tips

Een hoge positie in zoekmachines dankzij deze 5 tips

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Door uw website te optimaliseren voor zoekmachines stijgt de kans dat u een sterke positie binnen de zoekresultaten van Google krijgt. Een hoge positie op bijvoorbeeld de eerste resultatenpagina zal ervoor zorgen dat u sneller meer website traffic genereert. En hoe meer sitebezoekers u krijgt, hoe meer consumenten u kan proberen om te toveren tot echte klanten. En geef toe, wie wil dit nu niet?

10 tips voor een goede zoekmachine optimalisatie

Een duidelijke structuur voor een optimale gebruikerservaring

Voor SEO of zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat uw website een duidelijke structuur heeft. Bezoekers zullen hierdoor gemakkelijker doorheen de site bladeren waardoor ze sneller hun doel kunnen bereiken. Voor zoekmachines zorgt deze duidelijke structuur ervoor dat de volledige inhoud van de site gemakkelijk kan gevonden worden en bijgevolg sneller kan geïndexeerd worden.

Schrijf relevante inhoud

Relevante webcontent is belangrijk om bezoekers naar uw site te trekken via zoekmachines.  Hoe beter u de inhoud van uw site optimaliseert, hoe vlotter bezoekers klant worden. En conversie is toch uiteindelijk het ultieme doel van uw site? Bovendien scannen zoekmachines de inhoud op relevantie waarbij de meest relevante pagina's een toppositie in de zoekresultaten krijgen.

Enkele tips voor de creatie van SEO content:

  • Vul de meta- en title-tags in: dit zijn de zaken die in de zoekresultaten worden weergegeven. Probeer hierin de belangrijkste keywords te vermelden.
     
  • Bouw de tekst op rond relevante keywords
     
  • Gebruik synoniemen van keywords en doe zeker niet aan keyword spamming!
     
  • Kies strategische plaatsen om keywords op te nemen zoals titel en tussentitels. Benadruk af en toe een keyword door deze vetgedrukt te plaatsen.

Relevante keywords strategisch positioneren in de tekst

Hou de webcontent up-to-date

Een website waarop regelmatig nieuwe content verschijnt is niet enkel voor de zoekmachines belangrijk, ook bezoekers van de site vinden het leuk wanneer content steeds up-to-date is.

Schrijf minimaal 350 woorden per webpagina

Eén van de belangrijkste factoren voor Google is de kwaliteit van uw inhoud. U mag uw site nog zodanig optimaliseren, wanneer de inhoud niet interessant is, zal u een hoge positie waarschijnlijk op uw buik mogen schrijven.

Google heeft nergens een minimumlengte gedefinieerd maar ze zijn wel een aantal richtlijnen. Sommigen zeggen dat 200 woorden per pagina volstaan, anderen dan weer 400 of 500 woorden. Vandaar de gulden middenweg: minimum 350 woorden per pagina.

Extra tip: verdeel lange teksten in paragrafen van telkens 3 à 5 regels lang.

Zorg voor waardevolle links naar uw website

Wanneer zoekmachines ontdekken dat websites een netwerk vormen en de inhoud van de aparte websites waardevolle info bevat voor bezoekers, geven ze die sites een hogere waardering. Links die afkomstig zijn van irrelevante sites worden niet in rekening gebracht. Integendeel zelfs, in extreme gevallen kunnen deze een negatieve score opleveren.

Meer informatie nodig over het optimaliseren van uw site voor zoekmachines?

Aarzel niet en contacteer online communicatiespecialist #company# via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. We helpen u graag in het verkrijgen van een toppositie in zoekmachines.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01