Website

Een domeinnaam, wat is dat eigelijk?

Een domeinnaam, wat is dat eigelijk?

Een domeinnaam is een alias voor een IP-Adres

Veelal is iemand telefoonnummer uit het hoofd weten al een hele opgave. Praktisch is het dus niet haalbaar om via cijfers te werken. Een domeinnaam is dus eigenlijk een alias voor een cijfercombinatie. Een domeinnaam is een vervangende alias voor een IP-adres. Het IP-adres is het serveradres waar uw website op gehost wordt. Een voorbeeld van een IP-adres is 193.111.96.32. Als u het IP-adres ingeeft komt u terecht op bijvoorbeeld www.publi4u.be.

Naast het feit dat een Ip-adres moeilijk te onthouden is stelt er zich een probleem indien men de website naar een ander hostingbedrijf zou verhuizen, omdat IP-adressen vastgelegd zijn. Door een domeinnaam te gebruiken is het gemakkelijk om het gekoppeld IP-adres te wijzigen, zonder dat de buitenwereld hiervan iets ondervindt. Domeinnamen zorgen er voor dat uw website gemakkelijker te vinden is. De opbouw van een domeinnaam In de adresbalk van uw browser ziet u de domeinnaam van deze website staan www.publi4u.be. .be is het top niveau van het domein waaronder ons domein geregistreerd is.

Verschillende topdomeinen zijn mogelijk, men spreekt eigenlijk van domeinnaam extensies

  • .com: commerciële domeinnaam extensies
  • .org: non-profit domeinnaam extensies
  • .fr, .be, .lu, .nl zijn landgebonden extensies

De naam van het domein is PUBLI4U. De domeinnaam wordt gevormd door het topdomein in combinatie van de naam van het domein. De domeinnaam van deze website is dus publi4u.be Elke domeinnaam is uniek, dit is ook de reden waarom sommige domeinnamen waardevol zijn.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01