Website

De heilige graal voor een goede site: een uitgekiende website architectuur

De heilige graal voor een goede site: een uitgekiende website architectuur

Een goede website of informatiearchitectuur

Zodra u bepaald heeft wat er op de site moet komen, moet u nadenken hoe u alles zal plaatsen. Een kwalitatieve website vertrekt vanuit de gebruiker. Het zijn namelijk zij die de site zullen raadplegen en beslissen of ze er een tijdje zullen op vertoeven.

De informatie architectuur kunnen we beschouwen als de funderingen van een gebouw. Alle informatie moet op een logische manier gestructureerd zijn.

Zet de belangrijkste zaken in de hoofdnavigatie

De hoofdnavigatie springt onmiddellijk in het oog. Hierin plaatst u dan ook uw toptaken zoals bijvoorbeeld uw belangrijkste diensten.

Elke pagina is de homepagina

Velen vergeten vaak dat men niet altijd eerst de homepagina te zien krijgt wanneer men de site bezoekt. Via zoekmachines komt men vaak op pagina's dieper in de site terecht. Elke pagina in de site kan dus in principe de eerste pagina zijn voor een potentiële klant. Hierdoor moet u volgende zaken zeker op elke pagina vermelden:

  • breadcrumbs: dit geeft aan op welke pagina de bezoeker zich bevindt
  • waar je naar toe kan (vb. gerelateerde content)
  • contactgegevens

Call-to-action onderaan plaatsen 

Prominante koopknoppen zijn voor bezoekers geen overtuigende factor. Probeer hen op de juiste momenten aan te sporen tot actie door gebruik te maken van call-to-actions.

De reden waarom zo'n CTA best onderaan staat, is omdat de bezoeker vaak de pagina niet meer zal lezen wanneer deze CTA bovenaan gepositioneerd werd.

Footer als samenvatting van de site

Vermeld in de footer de contactgegevens, maar ook de meest belangrijke pagina's op de site. De sitemap maakt ook steeds onderdeel uit van de footer. Een sitemap is een overzicht van de webpagina's bijhorend bij de site. Dit is een handig hulpmiddel voor de bezoekers en zoekmachine om pagina's te vinden. Vaak zal hierin ook de mogelijkheid tot het inschrijven voor de nieuwsbrief staan en een disclaimer

Houd het contactformulier kort

Indien een veld niet verplicht is, denk er dan aan om dit misschien gewoon weg te laten. Te lange invulformulieren schrikken af.

Vergeet het mobiel gebruik niet

Vroeger was dit niet zo'n belangrijk element binnen de website architectuur, maar vandaag de dag is dit zelfs één van de belangrijkste elementen geworden. Steeds meer mensen zoeken websites op via smartphone en tablet. Het spreekt voor zich dat u de architectuur hierop dient af te stemmen. De schermen van smartphones en tablets zijn nu eenmaal niet zo groot als dat van desktop.

Mobiel website gebruik

Nood aan een website met een goede website architectuur?

De jarenlange ervaring van webdesignbureau #company# zorgt er voor dat uw website zal scoren! Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01