Website

Voordelen van een website met een responsive design

Voordelen van een website met een responsive design

Eindeloos horizontaal scrollen is niet meer nodig

Een eerste groot voordeel van responsive webdesign is dat het niet meer nodig is om horizontaal te gaan scrollen. De pagina past zichzelf aan en zal zich meer in de lengte tonen. Zo  staat alles netjes onder elkaar en kan uw klant zich vlot door uw website begeven.

De content op uw website is leesbaar en aanklikbaar

Een volgend voordeel is dat de buttons, zoals de menuknoppen van uw website, zich ook aanpassen aan het design, deze worden niet oneindig verkleind maar op voldoende grootte geplaatst. Zo zijn deze buttons leesbaar en aanklikbaar want dit is vaak een probleem bij websites zonder responsive design. Bij zo’n mobiele websites die niet responsive zijn zou uw klant constant moeten scrollen en inzoomen en doordat de inhoud kleiner staat is het niet handig om de juiste informatie aan te klikken.

Één website voor al uw toestellen biedt heel wat voordelen

Met responsive web design is het zeer eenvoudig om updates aan uw website uit te voeren vanuit één centraal Content Management Systeem. Er is dus maar één enkele website ontwikkeld maar dan in verschillende versies telkens specifiek voor het toestel waarmee de surfer uw site bezoekt. Dat biedt ook enkele voordelen voor de zoekmachine optimalisatie omdat er geen duplicatie van de inhoud van uw website is (wat wel het geval is bij een aparte mobile website). Doordat er maar één website is gaan de bezoekersstatistieken de hoogte in want er is ook maar één Google Analytics code.
Eén website betekent één URL wat ook een groot voordeel is wanneer u uw website wil delen via sociale media of op advertenties.

Geen dure software of applicaties

Bij responsive web design is het niet nodig om dure software of applicaties te laten ontwikkelen en aan te kopen speciaal voor uw website. Plus u dient de website ook niet te onderhouden of laten onderhouden want ook dat zou betekenen weer geld investeren. De code om uw website responsive te maken dient slechts éénmaal geschreven te worden. Maar één lay-out en grafische template voor uw website maar per toestel een aangepast design.

Groter bereik van uw doelgroep

Als u beslist om uw website responsive te maken, reken dan zeker op een groter bereik van uw doelgroep. Uw website is vanaf dan ook mobiel en zeer eenvoudig hanteerbaar.

Test het zelf eens uit!

Natuurlijk is de website van Publi4u ook voorzien van een responsive design, test het zeker eens uit met uw tablet of smartphone. Hebt u deze niet bij de hand, test het dan door uw browserscherm kleiner en smaller te maken en zo heeft u ook een beeld van hoe de website er zou uitzien op een mobiel toestel.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01