Website

Nieuwe website opzetten

Nieuwe website opzetten

Vernieuwing (restyling) van een website

De vernieuwing van een website heeft als doel dat de website vlot toegankelijk is voor diverse doelgroepen/bezoekers. Zodat deze bezoekers vlot de informatie vinden die ze nodig hebben. Uw (oude) website kan voor uzelf heel duidelijk en logisch in elkaar zitten, maar dit is niet altijd het geval voor andere bezoekers. Deze beslissen in één oogopslag of uw website boeiend kan zijn, indien niet zullen ze snel wegklikken.  Houd steeds in het achterhoofd dat uw website er is voor uw doelgroep en niet voor uzelf!

Meer Bezoekers naar uw website lokken

Wat zou u doen om bezoekers naar uw website te lokken? Het eerste waar veel mensen aan denken is het plaatsen van advertenties. Zowel in de krant als online. Deze worden niet altijd even positief onthaald. Vooral de ‘vervelende’ banners die iedereen kent die telkens tevoorschijn komen zijn niet meer anno 2013. Met de opkomst van gesponsorde links, zeer gerichte tekstuele advertenties die verschijnen op de pagina’s met zoekresultaten, onder andere Google, is het makkelijker om de juiste doelgroep te bereiken.  
Terugkerende bezoekers, die mond-tot-mondreclame maken voor uw bedrijfswebsite, zijn nog steeds een belangrijke vorm van reclame.

Hoe denken uw klanten?

Het is altijd belangrijk om een goed inzicht in uw klantenbestand te hebben. Bij een website is dit niet anders. Wat vinden uw klanten goed en minder goed aan uw huidige website of andere websites? Als u deze vraag stelt kan u inspelen op de behoeften van uw klanten. Zo ontstaat de basis van een goede website. Vraag zeker ook eens de mening van de mensen binnen uw bedrijf, een andere blik op de website kan verfrissend zijn. Let wel op dat u het beslissingsteam niet te groot maakt, want dan zijn er te veel verschillende meningen waar men rekening mee moet houden.
Na het opzetten van een (nieuwe) website kan de echte klantenbinding beginnen. U zal merken dat het aantal terugkerende bezoekers van uw website snel de hoogte in zal gaan. Deze klanten zijn dan duidelijk tevreden over de website.

Backlinks verzamelen om hoger te scoren in Google

Als eigenaar van een website is het mogelijk om hyperlinks te plaatsen naar andere websites, zo ontstaat er een soort van ruilhandel die men backlinks noemt. Let wel, plaats enkel links van websites die iets te maken hebben met uw bedrijf of de omgeving van uw bedrijf. Anders hebben deze links geen enkele toegevoegde waarde aan uw website. Een simpel voorbeeld is een website van een Bed & Breakfast die enkele links op hun websites plaatsen van dichtbijzijnde restaurantjes. 
Het is dus belangrijk dat uw website interessante informatie bevat,  dat zorgt er voor dat andere websites een link naar uw website willen plaatsen. Aangeraden om meer backlinks te krijgen is om actief te zijn op online communities (zoals op fora die bedrijfsgerelateerd zijn). Blogteksten schrijven op uw website kan er voor zorgen dat anderen deze goed vinden en gaan delen.
Doordat andere bedrijven uw domeinnaam op hun website plaatsen komt dit ook ten goede bij de zoekresultaten op Google. Uw website moet wel interessant zijn volgens Google als anderen dit ook vinden en zo kan uw site omhoogklimmen in de zoekresultaten.

Hulp nodig bij het opzetten van een nieuwe website?

Heeft u professionele hulp nodig bij het opzetten van uw nieuwe website?  Doe beroep op onze jarenlange expertise en scoor hoge toppen in Google!  Eén telefoontje volstaat: 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01