Website

Ook in 2015 is een hoge score in Google belangrijk!

Ook in 2015 is een hoge score in Google belangrijk!

Een hoge positie in Google is belangrijk, maar waarom?

Een hoge positie in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google zorgt er voor dat uw website onmiddellijk opvalt bij de surfer. Zij zullen sneller geneigd zijn om op deze sites door te klikken waardoor u meer website verkeer zal genereren. En hoe meer verkeer u naar uw website krijgt, hoe groter de kans dat u de surfer kan overtuigen de gewenste acties op uw site uit te voeren. Denk maar een het opnemen van contact, het kopen van een product, een inschrijven voor de nieuwsbrief,...

Een goede SEO strategie

De inhoud van de teksten

De webteksten moeten waardevolle inhoud bevatten waarin op regelmatige basis het zoekwoord tevoorschijn komt waarop u wenst gevonden te worden. Deze inhoud moet logisch gestructureerd zijn door gebruik te maken van alinea's, koppen en tussenkoppen.

Let wel op dat u niet overdrijft in het keyword gebruik. Gebruik daarom af en toe ook een synoniemen!

Less is more! Ellenlange teksten schrikken de lezer af. Zorg dus voor bondige relevante teksten. Indien u dan toch een lange tekst heeft, kan u deze breken door beelden te gebruiken.

Het aantal relevante links vanaf andere sites

Sites die naar uw website linken (inkomende links) zijn voor Google belangrijke indicators om na te gaan hoe populair, relevant en kwaliteitsvol uw website is. Een site waarnaar vaak gelinkt wordt, zal veel belangrijker beschouwd worden dan een website waar nog nooit werd naar gelinkt.

Tips om uw SEO strategie optimaliseren

Tip 1:  Plaats keywords in de anchor tekst in links naar een pagina

Een anchor tekst is een tekst die clickable is en u doorverwijst naar een andere webpagina. Probeer hierin reeds uw keyword te verwerken.

In dit voorbeeld is 'SEO strategie' de anchor tekst:
Kom meer te weten over een SEO strategie.

Tip 2:  Keywords in namen van afbeeldingen

De bestandsnaam van de afbeeldingen op uw computer bevatten best het keyword. Noem uw afbeeldingen dus niet 1.jpg maar seo-strategie.jpg. Wanneer u de afbeelding online openbaar maakt, kan Google deze snel indexeren.

Tip 3:  Gebruik keywords in de URL

Keywords moeten ook in de URL van de pagina tevoorschijn komen.

Tip 4:  Gebruik keywords in de title tag

De title tag staat bovenaan in de HTML code en is een zeer belangrijke factor voor de SEO van uw site. Zoekmachines weten hierdoor in een mum van tijd waarover de pagina gaat.

Tip 6:  Keyword positie op de pagina

Plaats uw zoekwoord zo hoog mogelijk in de body tekst in de eerste paragraaf. Webteksten starten altijd met het belangrijkste (dit is verschillend met gedrukte teksten in bijvoorbeeld kranten).

Meer informatie of advies nodig omtrent een goede SEO strategie?

Contacteer webdesignbureau Publi4u vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder in het optimaliseren van uw website!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01