Website

Hoe herkent u een slechte website?

Hoe herkent u een slechte website?

Een rommelige homepage

De homepage is de eerste pagina van uw website die (potentiële) klanten te zien krijgen. Uw homepage moet dus aantrekkelijk en overzichtelijk zijn. Zorg voor een titel, een inleiding en links naar andere pagina's op uw website. Een call-to-action mag ook niet ontbreken op uw homepage. Plaats niet te veel informatie op de homepage; die vindt de bezoeker wel op uw andere pagina's.

call-to-action op de website

Taalfouten

Besteed voldoende aandacht aan uw taalgebruik wanneer u tekst op uw website plaatst. Vermijd grammaticale fouten en spellingsfouten. Die geven een onprofessionele indruk en zorgen ervoor dat potentiële klanten niet verder surfen op uw site. Ook typfouten moet u zeker vermijden.

Ongestructureerde tekst

Zorg ervoor dat de tekstblokken op uw website niet te lang zijn. Te lange tekstblokken zijn niet aantrekkelijk voor uw bezoeker. Deel uw stukken tekst op in paragrafen en werk met opsommingstekens. Zet kernwoorden in het vet om de tekst overzichtelijker te maken. Let wel op: te veel vette en onderlijnde woorden maken de tekst weer rommelig.

Lay-out

Op een professionele website is de lay-out perfect. Uw paragrafen staan mooi onder elkaar zodat ze overzichtelijk zijn voor uw bezoeker. Uw links hebben een andere kleur dan de gewone tekst, zodat de bezoeker weet dat hij erop kan klikken. Ook belangrijk is dat uw links verkleuren wanneer er op geklikt wordt. Zo weet de bezoeker op welke pagina hij al geweest is.

Een horizontale scrollbalk moet u ook zeker vermijden. Het is storend voor de bezoeker om voortdurend naar rechts en links te moeten scrollen om de volledige tekst te kunnen lezen. Bovendien bestaat de kans dat de bezoeker een deel van de tekst niet te zien krijgt.

Slechte leesbaarheid

Kies een leesbaar lettertype dat groot genoeg is zodat de tekst goed leesbaar is voor uw bezoeker. Selecteer ook een kleurencombinatie die werkt. Plaats bijvoorbeeld geen felgeel op een witte achtergrond. Dit is zeer moeilijk leesbaar voor uw bezoeker.

Onnodige opsmuk

Storende animaties, flikkerende figuren en achtergrondmuziek die u niet kunt afzetten: dat vindt u niet terug op een goede website. Vermijd zulke zaken dan ook ten allen tijde. Uw bezoeker vinden deze eerder vervelend dan amusant.

Te veel foto's

Wanneer u te veel foto's op een pagina plaatst, zal die pagina zeer traag laden. Bezoekers vinden dit vaak frustrerend en zullen dan ook sneller geneigd zijn uw website te verlaten. Probeer dus het aantal foto's op een pagina te beperken. Zorg er ook voor dat de kwaliteit van uw foto goed is, maar niet zodanig hoog dat uw website trager laadt.

Verouderde informatie

Updatet uw website regelmatig. Zo heeft uw bezoeker steeds toegang tot correcte informatie. Zorg er ook zeker voor dat al uw links nog werken. Kapotte links en errorpagina's geven de indruk dat u niet bezig bent met uw website. Plaats ook alle nodige informatie op uw website. Uw contactgegevens bijvoorbeeld zijn essentiëel. Vermeld uw adres, telefoonnummer, e-mailadres en plaats een contactformulier op uw website. Zo kunnen potentiële klanten u zeker bereiken.

Wilt u ook een aantrekkelijke website?

Webdesigner #company# zorgt voor een moderne website die de aandacht van uw bezoeker weet vast te houden. Contacteer ons op 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01