Website

Een goede domeinnaam kiezen is cruciaal

Een goede domeinnaam kiezen is cruciaal

Bedrijfsnaam=domeinnaam?

Uiteraard is het aangeraden om een domeinnaam te registreren die hetzelfde is als je bedrijfsnaam. Veel consumenten zullen uw bedrijfsnaam ingeven in de adresbalk van hun browser of in de zoekmachine die ze gebruiken. Het kan natuurlijk zijn dat de domeinnnaam die u wenst te gebruiken reeds ingenomen is. U zal met andere woorden moeten checken of uw gekozen domeinnaam nog vrij is. Er zijn veel websites van hostingproviders en domeinnaamregistraties die online een tool aanbieden die toelaat om te checken of je domeinnaam nog vrij is. Je kunt ook de tool gebruiken van DNS ( Belgische Vereniging voor Internet Domeinnaam Registratie ). Indien de domeinnaam die u voor ogen had niet meer beschikbaar is, moet u op zoek naar een andere oplossing. Webdesignbureau Publi4U kan u hierbij met raad en daad bijstaan. Enkele tips...

Let op de leesbaarheid

Belangrijk is om te letten op de leesbaarheid van uw domeinnaam. Vermijd ellenlange domeinnaamen en zorg ervoor dat een domeinnaam gemakkelijk te onthouden is. Korte domeinnamen zijn ook sneller in te voeren in de adresbalk en de kans op typefouten is veel kleiner. Het registreren van alternatieven is eveneens aan te raden. Bijvoorbeeld met koppeltekens en zonder koppeltekens. Naast uw bedrijfsnaam kan het ook interessant zijn om een domeinnaam te registren die linkt naar uw producten. Verkoopt u bijvoorbeeld stofzuigers, dan zal een domeinnaam zoals stofzuigers-online-kopen.be zorgen voor een hoge plaats in zoekmachines omdat u gebruik maakt van 3 krachtige kernwoorden.

Hou het professioneel

Gebruik een domeeinnaam die voor uw doelgroep bestemd is. Een domeinnaam is evengoed een visitekaartje voor uw onderneming. Denk met andere woorden in de plaats van uw potentiële klant en stem uw domeinnaam af op hun behoeften en manier van denken. Webdesignbureau Publi4U kan u hierbij perfect helpen en weet uit jarenlange ervaring steeds de juiste domeinnaam voor u te kiezen.

Kies de juiste extensie

De keuze van de juiste extensie is niet altijd evident. Indien je doelgroep zich in België bevindt, is het logisch dat u kiest voor voor een .be domeinnaam. Uiteraard kunt u ook voor een .com domeinnaam kiezen, deze heeft dan een meer internationaal karakter. Voor gebruikers van zoekrobots, is het belangrijk dat je zo veel mogelijke domeinnamen hebt. Veel gebruikers van zoekrobots zoeken in hun eigen land. Indien een persoon “zoeken in België” aanduidt in een zoekrobot, dan zullen bijna enkel .be domeinnamen worden weergegeven.

Denk verder dan vandaag

Uw onderneming kan snel groeien. Er kunnen bijvoorbeeld meer producten of diensten bijkomen. Ook kan het zijn dat u door ondervinding de klemtoon van uw bedrijf anders gaat leggen. Het is belangrijk hiermee rekening te houden bij de keuze van uw domeinaam zodat deze niet te beperkend is.

Een domeinnaam laten registreren?

Webdesignbureau Publi4u uit Kortrijk zoekt samen met u de juiste domeinnaam en zorgt ervoor dat deze zo snel mogelijk wordt geregistreerd. Aarzel niet en bel ons via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01