Website

Content Management Systeem: CMS op maat

Content Management Systeem: CMS op maat

Content Management Syteem: functionaliteiten

Via de CMS brengt de gebruiker gegevens in als platte tekst.  De gegevens worden ingebracht via de back office.  Dit is het input gedeelte van de web-applicatie.  Het content-beheersysteem wordt afgeschermd met een login en wachtwoord zodat enkel de beheerder(s) van de website toegang hebben tot deze zone.

De bezoeker van de website krijgt de gegevens te zien in een vaste lay-out.  De gegevens worden dus uitgelezen in de front office, het output gedeelte van de web-applicatie.

Content Management Systeem: toepassing

De toepassing CMS wordt vooral gebruikt bij website waarvan de content, inhoud regelmatig dient te worden aangepast.  Het voordeel is dat er vlot en door meerdere gebruikers tegelijkertijd aanpassingen kunnen worden uitgevoerd aan de website.  Bovendien verschijnen de gegevens, in de front office, telkens binnen dezelfde lay-out die bepaald wordt door sjablonen.  Op die manier wordt er voor gezorgd dat de gegevens die werden ingegeven door verschillende gebruikers, op dezelfde manier worden weergegeven.

Content Management Syteem: onderdelen

  • back office of beheersmodule: afgeschermde administratiemodule waar de gegevens worden ingebracht, bewerkt of verwijderd.
  • database: dit kan een ms-access database of my sql database zijn of een andere vorm van opslag voor gegevens.
  • front office of presentatiemodule: bezoekers kunnen hier de gegevens die via de back office werden ingebracht bekijken maar niet wijzigen.
  • zoekmodule: om de gegevens die in de database werden ingebracht gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te kunnen doorzoeken.

Content Management Systeem: voorbeelden

Er bestaan heel wat opensource CMSen zoals:

  • Joomla!
  • Mambo
  • Drupal
  • WordPress

Heeft u nood aan een Content Management Systeem op maat, bel webdesigner Publi4U via 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01