Web software op maat

Een API voor uw webshop

Een API voor uw webshop

Wat is een API?

Een API of een Application Programming Interface is een set aan definities waarmee verschillende softwareprogramma's onderling kunnen communiceren. De gebruikte codes geven elkaar automatisch toegang tot informatie waardoor de intwikkelaars niet hoeven na te gaan hoe het programma werkt.

U kan een API beschouwen als een extra kanaal om info te bezorgen aan uw bezoekers. Denk maar aan de klassieke manieren om info te delen: Facebook, Twitter,...

API voor webshops

Webwinkels zijn de grootste groep commerciële gebruikers van API's. Via deze API's kan u inkoopbestellingen automatisch bij de leverancier palatsen, voorraadniveaus synchroniseren met webshop,... Dankzij zo'n API kan u het handmatig gedoe van uw webshop automatiseren. Veel boekhoudpgrogramma's bieden koppelingen met webwinkels voor actuele voorraad of automatische afhandeling van bestellingen.

Bol.com heeft deze API strategie begin 2012 geïmplementeerd waardoor duizenden ontwikkelaars het bol.com-assortiment kunnen integreren op hun eigen websites en apps.

Meer informatie nodig

Contacteer webdesignspecialist #company# via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01