Sociale media

Wat je moet weten over Twitter

Wat je moet weten over Twitter

Twitter blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. Dit sociale media kanaal bestaat ondertussen 10 jaar en dat werd gevierd. In dit artikel zijn vijf interessante weetjes te vinden die jij misschien niet wist over Twitter.

1 – Twitter heeft de hashtag niet uitgevonden

Hashtags bestaan al sinds 1988 in chatrooms. De eerste hashtag op Twitter kwam pas in 2007 en is de danken aan Chris Messina. Hij vond de hashtag uit, werkte vroeger bij Google en is momenteel actief als ontwikkelaar bij het merk Uber.

2 – Katy Perry heeft de meeste volgers op Twitter

Deze zangeres heeft zo’n 86 miljoen volgers en heeft dus een grote impact op Twitter. Justin Bieber volgt met zo’n 77 miljoen volgers en Taylor Swift staat op de derde plaats met 73 miljoen volgers. Dit zijn nu allemaal muziekartiesten. Maar veel verschillende bedrijven en merken zijn ook actief op Twitter. Het bedrijf dat de meeste volgens is, opvallend niet Twitter, maar Youtube. Zij hebben zo’n 61 miljoen volgers.

3 – De meest gedeelde tweet is van Ellen Degeneres

Tijdens de Oscars in 2014 nam acteur Bradley Cooper een selfie met tal van andere acteurs en actrices. Ellen Degeneres plaatste de foto op Twitter. De foto werd maar liefst 3.4 miljoen keer gedeeld. Maar er kwam ook wat kritiek op deze foto. Veel mensen waren overtuigt dat de Tweet een marketingstunt was van het merk Samsung. De selfie werd namelijk genomen met een smartphone van het merk Samsung. 

4 – Mede-oprichter van Twitter, werd ontslaan

Noah Glass richtte Twitter mee op en vond namelijk de naam van het bedrijf uit. Maar hij werd al snel ontslaan en zijn ontslag was wereldnieuws. In 2011 vertelde hij zijn kant van het verhaal aan de media. Hij voelde zich uitgesloten en verraden maar ondanks dat bleef hij positief. In 2013 tweette hij het volgende:

5 – Het limit van 140 karakters is te wijten aan smartphones

Een tweet is over het algemeen heel kort. Het bestaat uit maximum 140 tekens. Oorspronkelijk stond dit limit op 160 karakters, omdat dit het maximum was van een sms-bericht op een mobiele telefoon. Maar om de beperking mooi en overzichtelijk te behouden, heeft Twitter er 140 tekens van gemaakt.

Heb je nog vragen over andere sociale media kanalen?

Wij kunnen je helpen! Vul ons contactformulier in op onze website of bel ons via 056 32 32 01. 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01