Sociale media

Share buttons: krachtige tools om uw site gratis te promoten

Share buttons: krachtige tools om uw site gratis te promoten

Wat zijn social share buttons of deelknoppen

Social share buttons zijn knoppen waarmee u content kunt delen op verschillende sociale netwerken.  Het is een eenvoudige manier om online een word-of-mouth te creëren. Met één klik op zo'n social share button kunt u een pagina delen met alle connecties op uw sociaal netwerk. Hoe meer iets gedeeld wordt, hoe meer bezoekers u kan lokken naar uw site. Veel gedeelde pagina's getuigen van een kwalitatieve en relatieve inhoud.

Deze sociale media-buttons en de mogelijkheid om hiermee content te delen zijn een belangrijk onderdeel van de SEO-strategie van uw bedrijf. Door het delen van een link mogelijk te maken, werk je aan uw linkability. Onthoud goed: hoe meer u gelinkt wordt, hoe gemakkelijker u gevonden zal worden in zoekmachines.

Share buttons: waarmee dient men rekening te houden?

Overtuigende tekst

Houd rekening met de teksten die men te zien krijgt wanneer men op zo'n knop klikt. Zorg ervoor dat hier geen link weergegeven wordt naar uw website, maar zorg voor een krachtige, overtuigende tekst. Hiernaast zorgt u best voor een verkorte versie van de URL, te lange URL's schrikken af.

Strategische plaatsing van de knop op uw website

Plaats uw deelknop niet lukraak op uw website. Stel uzelf in de plaats van uw bezoekers en denk na welke inhoud zij zullen delen.  Tip: laat iemand die uw website nog nooit bezocht heeft even proberen om de deelknopjes te vinden...

Begeleidende tekst bij uw share button

Zorg voor een begeleidende tekst bij de knop. Vaak zijn de buttons gelijk voor zowel het sharen als het volgen. Bezoekers moeten bijgevolg weten wat ze precies met de knop kunnen doen.

Zorg niet voor een chaos aan deelknoppen

Overdrijf niet in het aantal knoppen! Een te grote keuze aan sharen op sociale media kan ervoor zorgen dat bezoekers helemaal niet zullen delen. Denk dus na over welke sociale media u iets kunnen opleveren.  Tip: maak 1 knop aan, bijvoorbeeld "DEEL".  Klikt een bezoeker hier op, dan krijgt hij een overzicht van alle beschikbare sociale media waarop hij

Meten is weten

Meet zeker uw resultaten! Op die manier kunt u nagaan welke content vaak gedeeld wordt door uw bezoekers. Vervolgens kunt u hierop handig inspelen.

Voordelen van de social share buttons of deelknopjes

Door het toevoegen van deze icoontjes vergroot u de kans om meer lezers te bereiken. Hoe meer uw bedrijfspagina (e.g. blogartikel op uw site) gedeeld wordt, hoe meer mensen het zullen lezen. Als ze zien dat bedrijfspagina's binnen het vriendennetwerk gedeeld worden, zullen zij meer geneigd zijn om ook eens die pagina te bezoeken. De deelknoppen naar sociale media creëren een vertrouwen binnen het vriendennetwerk. Meningen van vrienden vertrouwt men het meest!

Gebruiksvriendelijkheid

Een lezer op het internet wilt zo weinig mogelijk tijd verdoen. Door share buttons toe te voegen maakt u het de klant gemakkelijk om met één simpele klik een interessante pagina te delen met zijn of haar vrienden.

Meer verkeer op uw site

De gedeelde content op sociale media zorgt voor extra naamsbekendheid en visibiliteit op de sociale mediakanalen. Dit zal vervolgens leiden tot meer siteverkeer.

Deel uw content van op uw website op sociale media!

Wilt u ook share buttons of deelknopjes op uw website? Contacteer ons dan vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01