Sociale media

Google+ recensies verzamelen op uw Google plus pagina

Google+ recensies verzamelen op uw Google plus pagina

Recensies: een krachtig tool om online een word-of-mouth te creëren

Recensies via sociale media worden gezien als een krachtige, virale marketingtool aangezien hiermee op een snelle manier heel wat mensen worden bereikt. Door recensies te schrijven deelt u uw ervaringen met anderen over een bepaald bedrijf.

Klantenfeedback is van cruciaal belang voor ondernemingen die streven  naar een perfect bedrijfsimago, een hoge klantentevredenheid en hogere bedrijfsresultaten. Wanneer een onderneming op de hoogte is van wat er leeft onder haar klanten, kan ze hierop inspelen. Een groot aantal positieve recensies resulteert in een sterke positionering van uw bedrijf. Bovendien willen mensen zich tegenwoordig goed informeren door ervaringen van anderen te lezen op vergelijkings- en reviewsites.

Online recensies kunnen een word-of-mouth via het internet creëren die heel wat mensen bereikt op een snelle en goedkope manier. Positieve recensies op sociale media kunnen ‘likes’ opleveren, reacties uitlokken,… en nog belangrijker: nieuwe klanten aantrekken aangezien men de opinies van vrienden en familie het meest vertrouwt.

 

Google+ recensies: waarom?

Google+ ontwikkelde Google+ Local waarbij internetgebruikers recensies kunnen schrijven over hun ervaringen met een bedrijf, handelszaak, organisatie,... Deze recensies bepalen mede de top ranking op Google. Hoe meer positieve recensies, hoe groter de kans dat je het goed doet in deze ranking.  Internetgebruikers zullen vervolgens vlugger geneigd zijn om door te klikken naar uw website, wat uiteindelijk kan resulteren in meer bezoekers en dus potentiële klanten.

De recensies die uw klanten schrijven kunnen gedeeld worden met hun vrienden (de Google Plus Kringen). Dit zorgt voor extra aanwezigheid op sociale media.

Hoe plaatst u een recensie op Google Plus?

(1) Ga naar plus.google.be/local en log u in met uw Google Plus-account

(2) Geef in het zoekveld de naam van het bedrijf op dat u wenst te beoordelen.

(3) Klik vervolgens op het icoontje 'een recensie schrijven'.

(4) Er wordt een box geopend waarin u uw reactie kunt plaatsen en  
     een sterrenbeoordeling kunt geven.

(5) Nadat u de recensie gepubliceerd hebt, kunt u deze nog delen met vrienden en familie
     door op het icoontje van 'delen' te klikken

Nood aan een Google+ pagina om recensies te verzamelen?

Publi4u is niet louter een webdesignbureau maar biedt ondersteuning aan ondernemingen en organisaties die online willen communiceren.  Wij helpen u graag verder bij het opmaken van een Google+ bedrijfspagina zodat u recensies kan verzamelen.  Contacteer ons telefonisch via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in zodat we een afspraak kunnen maken om uw digitale plannen te bespreken.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01