Sociale media

Facebook pagina: meer interactie

Facebook pagina: meer interactie

Tip 1: plaats regelmatig interessante content

Als bedrijf is het de bedoeling dat u met uw Facebook pagina zoveel mogelijk in het nieuwsoverzicht van uw fans terechtkomt. Dit kan u enkel doen door regelmatig nieuwe statussen te plaatsen (posten).

Het is ook altijd goed om deze contentaf te stemmen op de actualiteit: een kledingwinkel kan bijvoorbeeld bij de start van de lente de nieuwe collectie tonen.

Dergelijke statussen kunnen veel vormen aannemen:

Korte boodschap

Een status kan een korte tekst zijn van maximum drie lijntjes die de fans informeert over bijvoorbeeld nieuwe openingsuren. 

Afbeelding of video

Door het posten van foto’s of filmpjes van uw bedrijf, collega’s, evenement, … trekt u mensen aan. Afbeeldingen en video’s worden veel meer gedeeld. Als het kan, probeer dan zeker om ook eens een grappig filmpje of cartoon te delen. 

Call to action

Ga een engagement aan met uw fans! Laat hen iets doen! Organiseer bijvoorbeeld een wedstrijd waarbij fans een prijs kunnen winnen door uw pagina of uw status te liken of te sharen. Het is echter enkel toegestaan om dergelijke acties te organiseren op uw eigen pagina en niet op de tijdlijn van een bezoeker. 

Vragen of opiniepeilingen

Bedenk meerkeuzevragen, open vragen of opiniepeilingen om zo de mening van uw fans te weten te komen. Vraag hen wat ze goed vinden en wat beter kan. Zo ontvangt u opbouwende kritiek die zeer nuttig kan zijn voor uw bedrijf. 

Tip 2: reageer snel en wees interactief

Als u uw bezoekers vraagt om te reageren op een status, dan verwachten uw bezoekers natuurlijk ook dat u zelf reageert. Regelmatig uw pagina controleren per dag is dus de boodschap hier! Zorg dat fans geen dagen moeten wachten alvorens ze een antwoord krijgen op hun vraag. 

Ga na wat uw fans schrijven over uw bedrijf en deel hun positieve reacties. Door te delen zorgt u voor een groter bereik en meer bekendheid.

Als het echter eens gebeurt dat een fan negatief reageert over uw bedrijf, dan mag u dit zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Grijp uw kans om hierop correct te reageren zodat uw bezoekers het gevoel hebben dat naar hen geluisterd wordt. 

Tip 3: geef exclusiviteit en extra's

Geef bezoekers een reden om uw pagina leuk te vinden. Geef hen extra’s die ze anders niet zouden krijgen. Zo kan u een blik gunnen achter de schermen van uw bedrijf, foto’s van een nieuw product posten, kortingen voor fans geven, … 

Zelf een Facebook pagina opstarten? 

Indien uw bedrijf nog geen Facebook pagina heeft, maar dit zeker wel wil dan is #company# uw ideale partner om dit sociale media verhaal te laten starten! Contacteer ons vrijblijvend op het nummer 056/32.32.01 of vul het contactformulier in. 

 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01